Repertoar

Grigor Vitez

"KAKO ŽIVI ANTUNTUN"

Režija: Helena Petković

Igra: Ante Krstulović

Glas pripovjedača: Drago Utješanović
Scenski pokret: Mladen Vasary
Glazba: Damir Šimunović
Kostimografija: Zjena Glamočanin
Oblikovanje svjetla: Vesna Kolarec
Projekcije: Ivica Mušan

Premijera: 23. siječnja 2015. u 19 h

Za dob: 4+

Trajanje: 40 min

O PREDSTAVI

Antuntun doista živi na svoj način. On je originalan i poseban, zanimljiv u svojoj neobičnosti i zaigranosti. Grigor Vitez kroz niz snažnih slika u ovoj pjesmi opisuje neobične dogodovštine iz života ovog simpatičnog, zaigranog čudaka koji “jaja za leženje u vrtu sadi”, “snijegom soli ovce”,”loncem hvata mrak”, a “bicikl na livadu tjera da pase”. Antuntun nam vješto pokazuje kako je moguće živjeti drugačije, “na svoj način” i biti sretan.

Kako zaista živi Antuntun? Posve na svoj način… On je uvijek originalan i poseban, zanimljiv u svojoj neobičnosti i zaigranosti. Grigor Vitez kroz niz snažnih slika u ovoj pjesmi opisuje neobične dogodovštine iz života ovog simpatičnog, zaigranog čudaka koji “jaja za leženje u vrtu sadi”, “snijegom soli ovce”,”loncem hvata mrak”, a “bicikl na livadu tjera da pase”.

Antuntun nam vješto pokazuje kako je moguće živjeti drugačije, „na svoj način“ i biti sretan. Svatko od nas u sebi zapravo nosi djelić Antuntuna, svatko od nas nosi u sebi neki neobičan i poseban svijet. Upravo taj svoj svijet, važno je i živjeti.

Antuntun je spretan i vješt, on uvijek nalazi način kako ostvariti vlastitu ideju. Vi možda i ne vidite gusku koja mu je sletjela na rame kako bi je nahranio sijenom, ali Antuntun je vidi. Ona je živa u njegovoj mašti i zato za njega jednako stvarna kao i jaje koje pokušava zašiti koncem. Svijet koji Antuntun stvara, makar možda samo u svojoj mašti – svijet je pun izazova, vesele igre i u njemu nikada nije dosadno.

Antuntun nas uči poštivanju različitosti. Uči nas i kako je  važno slijediti svoj put ma koliko to ponekad teško bilo, jer samo originalnost i mašta guraju čovjeka naprijed i vode do malih i  velikih otkrića, ali i novih saznanja. Ako nikada ne  pokušamo naučiti ribe pjevati – kako ćemo znati da je to nemoguće?

Helena Petković

Pročitaj više

FOTO GALERIJA

VIDEO TRAILER

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter