Repertoar

Ivica Bednjanec

"DURICA – MALE LJUBAVI"

Režija: Renata Carola Gatica

Igraju: Dunja Fajdić, Petar Atanasoski, Karolina Horvat/Paola Slavica, Dean Krivačić/Zoran Pribičević, Ana Marija Vrdoljak/Vesna Ravenšćak Lozić, Gorana Marin/Paola Slavica

Dramatizacija i songovi: Dunja Fajdić
Scenograf i kostimograf: Patricio Alejandro Aguero
Skladatelj: Nikša Marinović
Koreograf: Damian Cortes
Oblikovatelj svjetla: Goran Jurković
Glas pripovjedača: Sreten Mokrović

Lica: Durica, Bibi, Lela, Učiteljica, Marina, Djed Ivica kao glas pripovjedača

Premijera: 12. studenog 2016. u 18:00

Za dob: 5+

Trajanje: 55 min

O PREDSTAVI

Praizvedbom predstave “Durica – Male ljubavi” hrvatski dječji strip prvi put izlazi na scenu i to u sklopu jedinstvenog multimedijalnog projekta “Durica – iz stripa, na scenu i na vaš smartphone”, kojim se objedinjuju tri značajna medija u odrastanju svakog djeteta: istoimena knjiga, kazališna predstava i videoigra na mobitelu. Durica je lik iz strpa Ivice Bednjanca, mala prgavica koja godinama nasmijava djecu svojim nestašlucima.

Ivica Bednjanec je najpoznatiji hrvatski crtač stripa. U svom bogatom stvaralačkom radu nacrtao je više od 2000 tabli stripa i napisao više od 1000 scenarija. Osim Durice, njegovi poznati strip junaci  su Lastan, Genije, Nježni, Jasna i Nina iz časopisa za osnovnoškolce “Modra lasta” te Barun Trenk, Kiko i Iverka, junaci serije “Hrvatski povijesni strip”. Mladi  ljubitelji stripa dogodovštine Durice prate u časopisu “Smib” u kojem je prisutna već 30 godina.

Praizvedbom predstave “Durica – Male ljubavi” u GK Žar ptica, hrvatski dječji strip prvi put izlazi na scenu i to u sklopu  jedinstvenog multimedijalnog projekta “Durica – iz stripa, na scenu i na vaš smartphone”,  kojim se objedinjuju tri značajna medija u odrastanju svakog djeteta: istoimena knjiga, kazališna predstava i videoigra na mobitelu.

O  predstavi “Durica -Male ljubavi”, dramaturginja Dunja Fajdić kaže:

“Durica je lik iz stripa Ivice Bednjanca, prgavica koja godinama nasmijava djecu svojim nestašlucima.

E sad, pitanje je: kako njezine avanture iz stripa pretočiti u kazališnu predstavu?!

Za odgovor na to pitanje, potražili smo pomoć!

Pomogao nam je njezin djed Ivica. On je najstrpljiviji od svih odraslih. Valjda zato što je star. I jako dobro poznaje i razumije svoju unučicu.

I učiteljica Ružica. Nje nema u stripu, ali u trenutku kad Durica kreće u školu ona dobiva jako jako važnu ulogu u životu prvašića.

I osmašica Marina, Lelina starija sestra! Ni nje nema u stripu, ali tinejdžeri imaju uvijek spremne savjete o tome kako sakriti da si povrijeđen ili kako smisliti paklenu osvetu.

Priznajemo, za pomoć smo pitali čak i Lastana. Njega bar možeš sve pitati! On je genijalan! I simpatičan. I zgodan.

Uz njihovu pomoć, od stripa je nastala priča. Priča o Durici, Bibiju i Leli. Priča o velikom prijateljstvu malih ljudi.

Durica, Bibi i Lela upravo su krenuli u prvi razred. Upoznavaju zbrajanje, oduzimanje, standardni hrvatski jezik, uče čitati i pisati. Durica će usput naučiti i da je u maminim prevelikim cipelama na petu nezgodno igrati ledene babe ili doći do ploče. Shvatit će kako nema čarobnih naočala za rješavanje zadataka iz matematike, kako ne može uvijek sve biti po njenom i kako durenjem može izgubiti prijatelje. O, da! Nadamo se da će kroz ovu predstavu Durica shvatiti i kako svoju ljutnju može pretvoriti u nešto drugo: u pjesmu, sastavak, strip ili jedan iskreni razgovor.  Sve u svemu, vidjet ćemo  kako se događaju velike stvari u životu male Durice.”

Pročitaj više

FOTO GALERIJA

VIDEO TRAILER

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter