#naNAJjače protiv vršnjačkog nasilja

U sklopu međunarodnog 20. Naj, naj, naj festivala 26. 2. do 1. 3. 2020.

Projektom #naNajjače protiv vršnjačkog nasilja, u sklopu 20. Naj, naj, naj festivala, a koji će započeti 26. veljače 2020. na Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, želimo senzibilizirati javnost oko ovog gorućeg problema suvremenih generacija djece i velikog društvenog problema. Istraživanja pokazuju da svako četvrto dijete u hrvatskim školama na dnevnoj bazi trpi neki oblik nasilja dok svako drugo od njih doživljava nasilje putem mobitela.

Na najjače protiv vršnjačkog nasilja

Jubilarni 20. Naj, naj, naj festival bit će pod visokim pokroviteljstvom novoizabranog Predsjednika Republike Hrvatske, a započet će predstavom o nasilju kazališta Žar ptica "Ako kažeš, gotovi si!" u režiji Krešimira Dolenčića. Sve festivalske predstave bit će popraćene radionicama za djecu i roditelje, pod stručnim vodstvom dr. Gordane Buljan Flander i psihologa iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Zagreb.

Na obilježavanju Dana ružičastih majica u Hrvatskoj, pored radionica održat će se i humanitarna nogometna utakmica između poznatih osoba iz javnog života (Ivan Dečak, Damir Hoyka, Tomislav Jelinčić, Frano Mašković, Filip Juričić, Marko Šapit...) i djece iz zagrebačkih škola, za koju očekujemo da će izazvati veliki medijski interes.

Festival će u cijelosti biti humanitarnog karaktera, sav prihod od ulaznica po simboličnoj cijeni od 10 kuna namijenjen je sufinanciranju školskih projekata protiv nasilja (radionice, školski listovi, izložbe učeničkih radova, kreativni natječaji...) u 6 odabranih osnovnih škola diljem Hrvatske.

O predstavi Ako kažeš, gotov si!:

Plan rada:

Promocija projekta započinje oko 20. siječnja press konferencijom, te FB i IG kampanjama u kojima će video porukama o nasilju sudjeluju Doris Pinčić, Barbara Vicković, Slavko Sobin, Filip Juričić, Davor Meštrović, Mia Dimšić... iza koje će uslijediti city light kampanje i podjela letaka.

Početkom Festivala u srijedu 26.2., želimo se pozicionirati kao centralno mjesto obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja. Dodjelom nagrada i proglašenjem najboljih u 7 kategorija Festival završava 1. 3. u 18:00 h, još jednom izvedbom Ako kažeš, gotov si!

Raspored predstava:
#naNajjače protiv vršnjačkog nasilja
Očekivani rezultati:

Projektom #naNajjače protiv vršnjačkog nasilja, želimo pomoći onima koji školske dane provode u začaranom krugu nasilja, šuteći o tome i povlačeći se u sebe. Obveza nas odraslih, kao pojedinca i kao institucije, je da djeci osiguramo sretno i sadržajno djetinjstvo, kako bi u budućnosti postali savjesni i korisni članovi društvene zajednice.

Osnovne škole u Hrvatskoj želimo potaknuti da ne budu proklamativno mjesta Nulte stope tolerancije na nasilje , već da svojim odnosom prema nasilju i vlastitim projektima njeguju i postaju mjesto bez nasilja.

Upravo predstavom “Ako kažeš, gotov si! približavamo i naglašavamo poteškoće, muke i nesigurnosti tinejdžera koje se stvaraju na njima dobro poznatom terenu škole. Učionice se na sceni pretvaraju u pravu školsku arenu i stvarnu, i virtualnu, a glavna oružja kojima se koriste učenici sežu od uvreda, ucjena, prijetnji, batina do tek jednog fatalnog klika koji je dovoljan da se uzdrma "čitav svemir" jednog djeteta.

Uspjeh projekta neće biti mjerljiv brojkama, ali njegov smisao je itekako značajan i plemenit. Ako javnim govorenjem o ovom problemu i predstavom u kojom se igraju primjeri nasilja iz svakodnevnog školskog života, pomognemo da makar i jedno dijete žrtva ili dijete počinitelj nasilja osjeti da nije samo sa svojim problemom – mi smo uspjeli, jer spasili smo "čitav jedan svemir".

Pozivamo vas da budete naš partner u ovom projektu i pomognete nam da još puno, puno "dječjih svemira" učinimo beskrajno sretnim. :)

#naNajjače protiv vršnjačkog nasilja
#naNajjače protiv vršnjačkog nasilja
#naNajjače protiv vršnjačkog nasilja
#naNajjače protiv vršnjačkog nasilja
#naNajjače protiv vršnjačkog nasilja
#naNajjače protiv vršnjačkog nasilja
#naNajjače protiv vršnjačkog nasilja
Voli vas vaša Žar ptica
EU

Europska unija
Fond solidarnosti Europske unije

Mjere sanacije oštećenja zgrade Gradskog kazališta Žar ptica u Zagrebu, Bijenička cesta 97, nastalih uslijed potresa 22. ožujka 2020. godine, sufinancirane su iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Zatvoriti

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.


Google maps

Ova web stranica koristi Google Maps za prikaz podataka s karata. Kada koristi Google Maps, Google također obrađuje i koristi podatke o upotrebi funkcija karata od strane posjetitelja web mjesta.


Google tag manager

Analitički kolačići nam omogućavaju praćenje broja posjeta web-stranici, izvor dolaska, a temeljem tih podataka možemo poboljšati i rad same web-stranice. Ti nam kolačići govore koje su stranice više, a koje manje popularne te kako se posjetitelji kreću po web-stranici.

Google analytics

Napominjemo kako ova internetska stranica upotrebljava Google Analytics, uslugu analize korištenja internetske stranice, od tvrtke Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi kolačiće, tekstualne datoteke, koje se pohranjuju na Vašem računalu i omogućuju analizu Vašeg korištenja ove internetske stranice.