VELIKI I MALI MEDO POZIVAJU TE NA SVOJ ROĐENDAN I PROSLAVU 300. IZVEDBE PREDSTAVE U PETAK 18.2. u 17:55

Objavljeno: 10.02.2022, u Novosti

Žar ptica će za rođendanski tulum postati veseli brlog – u koji će moći ući samo mali “medeki”

Slovenska redateljica Katja Pegan 25. rujna 2001. godine u Žar ptici je postavila predstavu Ti i ja mali medo, nastalu prema istoimenoj svjetski poznatoj slikovnici Martina Waddella. Njena predstava, nekoliko godina prije, već je bila izvedena u Mariboru, a u zagrebačkoj inačici Medeke su igrali Berislav Tomičić i Ankica Dobrić.

Djeca su s oduševljenjem dočekali Medeke, gdje god bi igrali, neki su je gledali i po nekoliko puta – a songove iz predstava naučili su kao najveće hitove. Od tog rujna do danas – Ti i  ja mali medo odigran je točno 299 puta, u kazalištu Žar ptica kao i u brojnim vrtićima, na gostovanjima, festivalima…svuda.

Ankicu Dobrić je u ulozi Malog Mede, zamijenila Renata Sabljak, potom Vesna Ravenšćak – koju je privremeno mijenjala Amanda Prenkaj. Ali – Veliki Medo bio je i ostao jedan jedini – Berislav Tomičić, kojem je pored brojnih drugih uloga i 100 premijernih naslova odigranih, najprije u HNK Varaždin, potom u Žar ptici – obilježila karijeru.

Predstava Ti i ja mali medo govori o ljubavi i prijateljstvu i uvijek je jednako aktualna i potrebna djeci. Obilježila je odrastanja nekoliko generacija djece, a u proteklih 20 godina pogledalo ju je preko 60 000 gledatelja.

Za ovaj rođendanski tulum, cijela Žar ptica postat će veseli brlog u koji će moći ući samo “mali medeki”.

A kako se dobiva pozivnica za rođendan i kako postati mali medo potražite u objavama na društvenim mrežama Žar ptice (Facebook i Instagram). Za sve druge koji nemaju vremena za šminkanje doma – u foajeu će biti organiziran face painting na koji treba doći sat vremena prije početka predstave.

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter