Svjetske kazališne atrakcije na 14. Naj,naj,naj festivalu

Objavljeno: 14.04.2014, u Novosti

Na Naj,naj,naj festivalu bez jezične barijere

Nakon iznimnih domaćih kazališnih ostvarenja na 14. Naj,naj,naj festivalu, jučer je  mnogobrojnu dječju publiku, oduševilo najpoznatije mađarsko dječje kazalište Nacionalni plesni teatar iz Budimpešta, koji je svojim glazbeno scenskim spektaklom Pinokio, izvođenu na hrvatskom jeziku ispunio kazalište Komedija do posljednjeg mjesta.

Danas se u međunarodnoj konkurenciji Naj,naj,naj festivala predstavljaju i nagrađivani Njemci iz Gelsenkirchena-Consol teatar, s predstavom Orao zove sokola.

A sutra – slijedi najatraktivniji dan Festivala kada ćemo moći vidjeti doista dvije svjetske kazališne atrakcije s dva različita kraja svijeta, i to  iz  Španjolke i ruske Republike Jakutske.

Španjolsko kazalište iz Baskije Markeline direktno s festivala u Kolumbiji dolaze u GK Žar pticu gdje će u 17 sati izvesti svoju najnagrađivaniju predstavu “Nepoznati otok” prema priči Josea Saramaga. Djelove predstave i oni su naučili na hrvatskom jeziku, kako bi djeca nesmetano uživala u predstavi.

Najveće i najpoznatije Jakutsko kazalište, iz dalekog Sibira , koji u svom bogatom repertoaru imaju predstave i za djecu i odrasle, zagrebačkoj publici na svom prvom gostovanju u Hrvatskoj u kazalištu Kerempuh u 19 sati izvest će predsatvu “Kamen sreće” prema legendama sjevernjačkih naroda.

Zahvaljujemo na praćenju naših predstava.

 

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter