PREDSTAVA U SURADNJI S PLATFORMOM OD MALIH NOGU

Objavljeno: 16.03.2023, u Novosti

Gradsko kazalište Žar ptica želeći podržati suradnju s ovom regionalnom platformom dječjih kazališta i dati priliku novim, mladim dramskim autorima, pobjednički tekst postavlja kao svoju drugu ovogodišnju premijeru, koja u režiji Renate Carole Gatice izlazi 28. travnja u 19 h.

O najboljem, između 70 pristiglih tekstova, odlučivao je regionalni žiri u sastavu Drago Utješanović, ravnatelj GK Žar ptica; Tijana Grumić, dramaturginja i dramska spisateljica; Ilija Gajević, profesor književnosti; Rok Kravanja, glumac i Igor Tretinjak, kazališni kritičar i teatrolog.

U obrazloženju svog izbora istaknuli su: ,,Mjesto gdje odlaze izgubljene stvari“ izdvojio se svojom poetikom, autentičnim jezikom i jednostavnim, a vrlo maštovitim pristupom univerzalnoj temi odrastanja. Osim što pruža mnogo raznovrsnih mogućnosti za inscenaciju, žiri smatra da ovaj tekst može komunicirati kako s djecom, onom koja se polako opraštaju od svojih djetinjih igračaka, zaboravljajući ih u zabačenim kutovima svojih dječjih soba, tako i s odraslima kojima je taj period djetinjstva, iako dalek, često obojen nostalgijom za nekim bezbrižnijim razdobljem u životu.

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter