Nagrade na 23. Assiteju – ASSITEJ ONLINE NOW

Objavljeno: 13.11.2020, u Novosti

Ovogodišnji 23. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej se po prvi puta održao online. Žiri u sastavu: Matija Antolić, Vedrana Klepica i Nenad Pavlović donio je odluku o nagradama. Žar ptica ovjenčala se s dvije, i to:

Nagrada za najbolji dramski tekst – Dina Vukelić za ‘Ako kažeš, gotov si’ Gradskog kazališta Žar Ptica

Dina Vukelić u svojim dramskim minijaturama uspijeva otvoriti zaigrani jezični i scenski predložak koji konstantno vibrira na granici između nježnog i okrutnog, duhovitog i duboko zabrinjavajućeg, i upravo tom svojom vještinom otvara prostor za empatiju i osvještavanje gorućeg problema mobbinga među mlađom populacijom. Njen spisateljski izričaj je dovoljno brz i aktualan da može zaintrigirati publiku kojoj govori, a opet dovoljno višeslojan da posluži kao zahvalan predložak za glumačku igru.

Najbolje glumačko ostvarenje – ženska uloga – Nataša Kopeč za ulogu Ene u predstavi „Ako kažeš, gotov si“ Gradskog kazališta Žar Ptica

Nataša Kopeč je u ulozi Ene, Željezne Željke i mnogih drugih minijatura u predstavi: „Ako kažeš, gotov si“ pokazala svu širinu svojih glumačkih alata, od iznimnog smisla do humor do iskazivanja ranjivosti svojih likova, te čistoćom izraza i direktnom igrom održava odličnu komunikaciju s publikom od prvog do zadnjeg trenutka predstave.

Iskrene čestitke Dini, Nataši i cijeloj ekipi predstave, kao i svim nagrađenima.

Program predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter