MALA FRIDA OSVOJILA JOŠ 5 NAGRADA

Objavljeno: 28.05.2022, u Novosti

Apsolutni pobjednik netom završenog 17. izdanja međunarodnog festivala Pozorište Zvezdarište u Beogradu, s ukupno pet nagrada – je naša MALA FRIDA.

Dječji žiri sastavljen od djevojčica i dječaka između 8 i 12 godina, sudionici programa “Mali pozorišni eksperti”, proglasili su Fridu – s Amandom Prenkaj, Goranom Marin, Domagojem Ivankovićem, Markom Hergešićem, Petrom Atanasoskim i Bogdanom Ilićem – najboljom predstavom na Festivalu.

Stručni žiri u sastavu Miran Hajoš, Olivera Viktorović Đurašković i Tijana Grumić je odlučio da Frida dobiva još četiri nagrade i to:

ANICA TOMIĆ – Nagrada za najbolju režiju;
JELENA KOVAČIĆ – Nagrada za najbolji tekst;
AMANDA PRENKAJ – Nagrada za najbolju žensku ulogu, za ulogu Fride;
DOMAGOJ IVANKOVIĆ – Nagrada za najbolji mušku ulogu, za ulogu Fridinog tate, ravnopravno s Milomirom Rakićem iz predstave “Tihi dečak” Pozorišta za decu Kragujevac.

Ovo je ukupno deveta nagrada predstavi Mala Frida na tri netom završena dječja festivala. Na Malom Maruliću, Frida je osvojila dvije nagrade: za najbolju režiju (Anica Tomić) i najbolju mušku ulogu (Domagoj Ivanković). Na Festivalu glumca titulu najboljih odnijeli su Amanda Prenkaj i Domagoj Ivanković, za najbolju žensku ulogu i za najboljeg mladog glumca do 28 godina.

Predstava koja je potpuno očarala i začarala publiku 17. Dječjeg festivala Pozorište Zvezdarište – autorski je projekt inspiriran djetinjstvom meksičke slikarice i jedne od najfascinantnijih umjetnica 20. stoljeća – Fride Kahlo koja je sa šest godina oboljela od dječje paralize i već kao djevojčica osjetila što znači biti drugačiji.
Mala Frida priča je o prijateljstvu koje nas čini boljima, odlučnosti koja nas čini neustrašivima i zamišljanju koje sve čini mogućim. No prije svega Mala Frida priča je o prihvaćanju, sebe i drugih.
Kostime za predstavu napravila je Doris Kristić, scenografiju Igor Vasiljev, a glazbu Nenad Kovačić.

U produkciji GK Žar ptica predstava je premijerno izišla u prosincu 2021. godine.

Čestitamo svim sudionicima i zahvaljujemo domaćinima Festivala, žiriju i najviše publici.

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter