KAZALIŠNA SEZONA 2022./23.

Objavljeno: 09.09.2022, u Novosti

Odmah iza Nove godine uslijedit će obnova hit predstave Dnevnik Pauline P. s mladim glumačkim snagama, nakon što je sa sadašnjim ansamblom u 17 godina igranja doživjela 450 izvedbi.

Kao i istoimena hit knjiga za osnovce, glazbena predstava koju smo nazvali “light musical” govori o nizu običnih i neobičnih zgoda iz života desetogodišnjakinje. Kroz život pun svakodnevnih peripetija vodi nas slatka brbljavica Paulina P., zapisujući svoje i tuđe životne situacije oštrim perom u svoj dnevnik. I kao što Paulina Sanje Polak poput hrvatskog Adriana Molea želi svoje sretne i manje sretne trenutke sačuvati zauvijek, naša predstava želi upozoriti na mnoga pitanja desetogodišnjak na koje mi odrasli nemamo odgovora ili za koje prečesto tvrdimo da nemamo vremena na njih odgovarati. Redateljica je Snježana Banović.

Treća premijera u sezoni planira se krajem travnja 2023. Bit će to inscenacija prvonagrađenog dramskog teksta – pristiglog na javni poziv u suradnji s regionalnom platformom kazališta za djecu i mlade Od malih nogu. Ovim pozivom GK Žar ptica i platforma Od malih nogu žele potaknuti autorsko dramsko pismo za djecu i mlade i tako nastaviti misiju promoviranja i afirmacije suvremenog kazališta za djecu i mlade. Prednost će imati tekstovi koji korespondiraju sa sadašnjim društvenim trenutkom i temama otuđenja, samoće, mentalnog zdravlja, očuvanja životne sredine i ekologije duha.

Javni poziv otvoren je do 30. rujna, a odabrani naslov bit će poznat krajem prosinca 2022.

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter