KAZALIŠNA SEZONA 2022./23.

Objavljeno: 06.07.2023, u Novosti

Kraj još jedne uspješne sezone obilježile su 4 premijere, festivali i ukupno 10 nagrada.

Uz Djevojčicu sa šibicama klasik Hansa Christiana Andersena u režiji Tamare Damjanović, u ovoj sezoni u prosincu smo pripremili i prigodnu predstavu Tihomira Horvata Darovi Djeda Mraza u režiji Kristine Grubiše. Predstava je samo u prosincu odigrala 22 puta.
U ožujku ove godine obnovili smo jedan od naših najvećih hitova predstavu Sanje Polak Dnevnik Pauline P. u ponovnoj režiji Snježane Banović s mladim glumačkim snagama, nakon što je s dotadašnjim ansamblom u 17 godina igranja doživjela 450 izvedbi. Kako je prihvaćena “nova” Paulina smiješi joj se ista sudbina igranja.

Zadnja premijera u ovoj sezoni bila je inscenacija prvonagrađenog dramskog teksta – pristiglog na javni poziv u suradnji s regionalnom platformom kazališta za djecu i mlade Od malih nogu. Ovim pozivom GK Žar ptica i platforma Od malih nogu potiču autorsko dramsko pismo za djecu i mlade i tako nastavljaju misiju promoviranja i afirmacije suvremenog kazališta za djecu i mlade. Tekst Mjesto gdje odlaze izgubljene stvari Ane Ivanović režirala je Renata Carola Gatica.

U ovoj sezoni odigrano je preko 290 predstava, bili smo na festivalima u Skoplju, Banja Luci, Čakovcu, Rijeci i u dalekoj Gruziji. Na svim tim festivalima osvojili smo 10 nagrada od čega 3 Pustolovine baruna Münchausena i 7 Mala Frida.

U novoj sezoni spremamo vam nove naslove, nove suradnje i iznenađenja. S jednakim entuzijazmom i nadamo se vašim povjerenjem. Odmorite se, pratite nas preko ljeta na društvenim mrežama i vidimo se na jesen.
Hvala publici i svim suradnicima.
Voli Vas Vaša Žar ptica

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter