Inkluzija djece s poteškoćama u kazalište Žar ptica

Objavljeno: 01.12.2023, u Novosti

NASTAVLJA SE PROCES INKLUZIJE

Gradsko kazalište Žar ptica 23.11. s predstavom Mala Frida, obilježilo je početak velikog projekta kojim namjerava postati sveobuhvatno inkluzivno kazalište, dostupno i otvoreno za svako dijete. “Kako je kazalište mjesto gdje se pričaju priče, izražavaju emocije i razvija mašta, želja nam je – djeci s poteškoćama omogućiti da ravnopravno, s ostalim svojim vršnjacima, sudjeluju u tom kreativnom procesu. Želimo da naše kazalište bude mjesto u kojem će djeca zajedno gledati, istu predstavu – ali svako na svoj različit način” – kaže nam voditeljica projekta Milanka Čolović.

“U dogledno vrijeme cilj nam je, određene predstave i pristupnu infrastrukturu, prilagoditi potrebama djece s poteškoćama, educirati se o inkluzivnim praksama i surađivati s obrazovnim i stručnim institucijama, udrugama i organizacijama u lokalnoj zajednici, koji se bave djecom s poteškoćama i njihovim obiteljima” – naglasio je ravnatelj kazališta Žar ptica Drago Utješanović simbolično otvarajući ovaj projekt.

Uz Ured za kulturu i civilno društvo i Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, u projekt su se uključili Savez slijepih i slabovidnih, Savez gluhih i nagluhih, brojni Centri za odgoj i obrazovanje i udruge koji skrbe za djecu s teškoćama.

U tijeku su pripreme za sljedeću inkluzivnu predstavu Dnevnik Pauline P. koja će na rasporedu biti 19. i 21. siječnja 2024.

INKLUZIJA DJECE S TEŠKOĆAMA U KAZALIŠTE

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter