“Harem” za Vesnu Ravenšćak

Objavljeno: 01.04.2014, u Novosti

vesnaNaša kolegica glumica Vesna Ravenščak oboljela je od leukemije. Kako bi joj pokazali da smo uz nju, a i pomogli da prebrodi ovu tešku bolest, želimo okupiti sve koji joj žele i na ovaj način pomoći.

Kazalište Moruzgva organizira predstavu „Harem“ 6. travnja, u kazalištu Vidra, u 20 sati

Cjelokupni prihod ove predstave namijenjen je našoj kolegici i prijateljici.

Informacije i rezervacije karata možete izvršiti na blagajni Vidre u Draškovićevoj 80, na telefon 01-4810-111,  na mobitel 092-3066-435, te na mail: moruzgva@moruzgva.com

Veselimo se vašem dolasku.

 

Informacije o predstavi “Harem”

Kazalište Moruzgva

najavljuje svoju novu hit predstavu

HAREM

za koju je tekst  prema ideji redatelja Ivana Lea Leme napisala Ana Tonković Dolenčić,  a glume Ecija Ojdanić, Nataša Dangubić, Barbara Vicković, Petra Dugandžić, Nela Kocsis i  Kazuhiro Tamari

IZVEDBA: 6. travnja 2014.god. u 20 sati, SCENA VIDRA, Draškovićeva 80

Cijena pojedinačne ulaznice: 70 kn

Organizirane grupe (od 20 i više): 50 kn

Rezervacije i informacije na: 092 3066 435

 

O PREDSTAVI

Riječ je o melodrami s komičnim dijelovima, u kojoj se isprepliću prošlost i sadašnjost  žena nakon raspuštanja harema u Topkapi palači 1907. god.

Predstava je  sastavljena od nekoliko priča povezanih nitima sudbine koje pletu svoj uzročno posljedični ćilim kroz živote, kroz kulture, kroz povijesne periode, kroz umove i kroz srca.

Vodi vas, dakle, predstava Harem, u Los Angeles na set porno mjuzikla Arapske noći 2. slijedeći povijesne dokumente i dnevničke zapise, zavirit ćemo i u harem Topkapi palače u Istanbulu te pokušati oživjeti i rekonstruirati svakodnevicu tih zarobljenica, a posebno jedne robinjice Vlahinjice, otete iz naših krajeva. Teleportiramo se zatim u ovovremeni londonski korporativni harem pa u beogradski bordel, čak i u dalmatinsku Zagoru gdje nepismene starice komentiraju Sulejmana Veličanstvenog i prisjećaju se priča o turskim osvajanjima koje su slušale u svom djetinjstvu.

“Harem” također progovara i o dijalogu između islamske i kršćanske kulture pronalazeći sličnosti i nadilazeći razlike suosjećanjem, tolerancijom, prepoznavanjem i prihvaćanjem.

S veseljem  Vas očekujemo

Za kazalište moruzgva,

Gina Marković

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter