GK ŽAR PTICA SEZONU OTVARA BAJKOM

Objavljeno: 06.09.2023, u Novosti

Redateljica Lea Anastazija Fleger i dramaturginja Ivana Vuković za prvu premijeru Žar ptice u kazališnoj sezoni 2023./24. posegnuli su u Priče iz davnine, Ivane Brlić Mažuranić i za scenu pripremili Šumu Striborovu. Premijera je 29. rujna u 19 sati.

Priče iz davnine, zbirka bajki naše najpoznatije spisateljice Ivane Brlić Mažuranić, prvi je put objavljena 1916. Smatrajući da nema puno priča za djecu – I. B. Mažuranić ih je sama počela izmišljati i pripovijedati. Inspiraciju je nalazila u slavenskoj narodnoj predaji, te je i naše lokalne priče, legende i mitove učinila svjetski poznatim. Četiri puta bila je nominirana za Nobelovu nagradu za književnost. Nije ju dobila, ali je svojim magičnim bajkama svejedno zaradila nadimak “hrvatski Andersen”, a kasnije i “hrvatski Tolkien”. Mnoge od njih ostale su u divnom sjećanju brojnih generacija upravo zbog svoje originalnosti i svevremenskih poruka.

ŠUMA STRIBOROVA, baš kao i u ostale njene bajke, čitatelje uči o važnosti bezgranične ljubavi, pogotovo one majčinske, kao i to da uvijek treba stremiti istini i da se ljude ne smije suditi po izgledu. U predstavi čiju premijeru očekujemo 29. rujna u 19 sati

IGRAJU: Marko Hergešić, Amanda Prenkaj, Vesna Ravenšćak, Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Jakov Zovko, Filip Lugarić i Laura Čerina.

A autorski tim predstave, čije su probe u punom jeku čine:

Redateljica: Lea Anastazija Fleger

Dramatizacija: Ivana Vuković

Scenograf: Stefano Katunar

Kostimografkinja: Ana Fucijaš

Scenski pokret: Jure Radnić

Skladatelj: Borna Šercar

Oblikovateljica rasvjete: Vesna Kolarec

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter