Novosti

Natječaj za radno mjesto VODITELJ RAČUNOVODSTVA I FINANCIJA (M/Ž)

Gradsko kazalište Žar ptica ovim putem objavljuje natječaj za izbor jednog radnika na radno mjesto VODITELJ RAČUNOVODSTVA I FINANCIJA (M/Ž).

Sve uvjete natječaja možete pogledati OVDJE

Rok za prijavu na natječaj je 5. studeni 2023.

Saznaj više

Objavljeno: 18.09.2023

GK ŽAR PTICA SEZONU OTVARA BAJKOM

Redateljica Lea Anastazija Fleger i dramaturginja Ivana Vuković za prvu premijeru Žar ptice u kazališnoj sezoni 2023./24. posegnuli su u Priče iz davnine, Ivane Brlić Mažuranić i za scenu pripremili Šumu Striborovu. Premijera je 29. rujna u 19 sati.

Saznaj više

Objavljeno: 06.09.2023

Žar ptica daruje prvašiće

Glumci kazališta Žar ptica na scenu se vraćaju 3. rujna u 11 sati kada će za sve prvašiće i njihove obitelji izvesti besplatnu predstavu Mjesto gdje odlaze izgubljene stvari.
Ulaznice se preuzimaju 1 sat prije početka izvedbe. Rezervacije nisu moguće.

Saznaj više

Objavljeno: 29.08.2023

ANTUNTUN U SLOVENIJI

Ima li ljepšeg otvorenja sezone od mini turneje po susjednoj nam Sloveniji s našim Antuntunom. Predstava KAKO ŽIVI ANTUNTUN u režiji Helene Petković i izvedbi Ante Krstulovića sudjeluje na dva festivali i to 25. kolovoza u Kopru na festivalu Pri svetilniku i 28. kolovoza u Mariboru na Poletnom lutkovnom pristanu.

Saznaj više

Objavljeno: 25.08.2023

KAZALIŠNA SEZONA 2022./23.

Kraj još jedne uspješne sezone obilježile su 4 premijere. U ovoj sezoni odigrano je preko 290 predstava, bili smo na festivalima u zemlji i inozemstvu i osvojili 10 nagrada od čega 3 Pustolovine baruna Münchausena i 7 Mala Frida. U novoj sezoni spremamo vam nove naslove, nove suradnje i iznenađenja. Odmorite se, pratite nas preko ljeta na društvenim mrežama i vidimo se na jesen. Hvala publici i svim suradnicima.
Voli Vas Vaša Žar ptica

Saznaj više

Objavljeno: 06.07.2023

MALA FRIDA NA ŠIBENSKOM FESTIVALU

Ovogodišnju sezonu zatvaramo 27. lipnja u 19 sati nastupom Male Fride na 63. Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku. Od premijere u prosincu 2021. izvedena je 65 puta, a na domaćim i inozemnim festivalima osvojila je ukupno 16 nagrada. Festivalska gostovanja Frida nastavlja početkom listopada odlaskom na MALI MESS u Sarajevo i Dječji pozorišni festival u Banja Luku.

Saznaj više

Objavljeno: 21.06.2023

ZAPOČINJE RAD NA ŠUMI STRIBOROVOJ

Prva premijera u novoj sezoni bit će Šuma Striborova, Ivane Brlić Mažuranić, u režiji Lee Anastazije Fleger i dramatizaciji Ivane Vuković.

U glumačkoj ekipi su: Laura Čerina, Marko Hergešić, Filip Lugarić, Amanda Prenkaj, Vesna Ravenšćak, Berislav Tomičić, Ana Marija Vrdoljak i Jakov Zovko.

Premijeru očekujemo 29. rujna.

Saznaj više

Objavljeno: 12.06.2023

BARUN MUNCHAUSEN OSVOJIO I GRUZIJU

U nedjelju je, dodjelom nagrada, završen 3. Međunarodni kazališni festival za djecu i mlade, koji se od 1. do 4. lipnja odražavao u Tbilisiju. Naša predstava Pustolovine baruna Munchausena dobila je Nagradu za najbolju monodramu. Čestitke idu Marku Hergešiću za izvedbu, Aleksandru Švabiću za režiju, Dunji Fajdić za dramaturgiju, Dženisi Pecotić za kostimografiju, Matiji Antoliću za glazbu i Goranu Jurkoviću za dizajn svjetla u predstavi.

Saznaj više

Objavljeno: 06.06.2023

BARUN MUNCHAUSEN PUTUJE U GRUZIJU

Na 3. Međunarodni dječji festival koji se u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, održava od 1. – 4. lipnja, pozvana je i naša predstava Pustolovine baruna Munchausena.

Inače novi Festival kazališta za djecu, već je za svoje drugo izdanje dobio nagradu Europske festivalske asocijacije (EFFE) kao najbolji europski festival u 2022.

Saznaj više

Objavljeno: 26.05.2023

Želimo vam sretan Svjetski dan kazališta za djecu i mlade

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade počeo se obilježavati od 2001. godine, a od 2012. godine koristi se slogan “Povedite dijete u kazalište”. Poziv je to na akciju kako bi učinili umjetnost dostupniju djeci i mladima. Hrvatsku poruku ove godine napisala je Katarina Kolega, radijska urednica i kazališna kritičarka. Poruku pročitajte u nastavku.

Saznaj više

Objavljeno: 20.03.2023

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter