500. IZVEDBA DNEVNIKA PAULINE P.

Objavljeno: 19.01.2024, u Novosti

Dnevnik Pauline P. jedna je od najdugovječnijih i najgledanijih dječjih predstava u Hrvatskoj, u proteklih 18 godina pogledalo ju više od 98 tisuća malih gledatelja.
Jubilarnu 500. izvedbu 21.1. u 11 sati izvodimo s prijevodom na znakovni jezik.

U Gradskom kazalištu Žar ptica u nedjelju 21.1. u 11 sati – hit predstava Dnevnik Pauline P. prema romanu Sanje Polak i u režiji Snježane Banović, svečano pred publiku izlazi po veliki 500. put.

Paulina P. je svojevrsni hrvatski pandan Adrianu Moleu, nesumnjivo jedna od najpopularnijih junakinja dječje literature, govori o zgodama desetogodišnje male brbljivice, koja svojim “oštrim perom” u dnevnik zapisuje svoje i tuđe životne situacije.
Da su djeca zavoljela Paulinu P. i na sceni kazališta Žar ptica potvrđuje više od 98.000 gledatelja koliko ju je i vidjelo od premijerne 2005. godine, do danas.

Dnevnik Pauline P. je nakon 470. izvedbe (veljača 2023.) doživio glumačku obnovu. Umjesto dotadašnje Pauline – Gorane Marin i njene ekipe u kojoj su bili Ana Marija Vrdoljak, Vesna Ravenšćak, Hrvoje Zalar, Drago Utješanović i Ante Krstulović, ulogu Pauline preuzela je Nika Ivančić. Drago Utješanović ostao je i u novoj postavi u ulozi učitelja. Novi Mama i Tata su Dunja Fajdić i Marko Hergešić, a prijatelji Maruška Aras i Bogdan Ilić.

Tijekom godina mijenjale su se generacije djece, ali i glumci na sceni. Predstavi su svoj glumački doprinos u nekoliko sezona igranja dali još Žana Bumber, Zoran Pribičević, Šime Bubica, Mitja Smiljanić, Iskra Jirsak i Marija Šegvić.

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter