50. IZVEDBA ANDERSENOVE DJEVOJČICE

Objavljeno: 26.03.2024, u Novosti

Djevojčica sa šibicama H.Ch. Andersena u adaptaciji i režiji Tamare Damjanović, premijerno izvedena 29. rujna 2022., danas obilježava jubilarnu 50. izvedbu.

“Djevojčica sa šibicama svima nam je iz djetinjstva ostavila okus suza, kao i pitanje zašto je svojoj junakinji odlučio dodijeliti takvu sudbinu. Koliko god da ovu priču svi pamtimo po temi smrti, čini mi se da je u njoj otvoreno nešto daleko okrutnije od toga: iskustvo odrastanja siromašnog djeteta u dobu Industrijske revolucije sa svim posljedicama koje ga prate – počevši od obiteljske situacije, preko društvene, pa do one same prirode koja joj je ovdje na najsiroviji način pokazala svoje ledene zube” – o Andersenu i predstavi govori redateljica Tamara Damjanović.

U postavljanju naše Djevojčice – u autorskom timu su sudjelovali: scenografkinje Sharon Pimpi-Steiner i Ivana Živković, kostimografkinja Marita Ćopo, suradnica za scenski pokret Selma Sauerborn, skladateljica Katarina Ranković i oblikovatelj rasvjete Luka Matić.

U naslovnoj ulozi je Vini Jurčić, nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta 2023. najbolju žensku ulogu, potom Amanda Prenkaj, Ivan Simon, Berislav Tomičić, Dunja Fajdić i Ante Krstulović.

Čestitamo!

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter