220 PAKETIĆA POD BOROM ŽAR PTICE

Objavljeno: 01.12.2023, u Novosti

S prvim danom Adventa i premijerom božićne predstave Ide li Djed Mraz u mirovinu, u nedjelju 3. prosinca u 11:00, pozivamo vas da zajedno donirajmo 220 paketića konzervirane hrane i higijenskih potrepština za upravo toliko zagrebačkih beskućnika o kojima brine Hrvatska mreža za beskućnike.

Nakon uspješne prošlogodišnje akcije, pozivamo vas da se i ovog Božića ujedinimo se u dobroti – i donacijama u vidu konzervirane hrane i higijenskih potrepština, pomognemo osobama koje nemaju krov nad glavom i kojima je potrebna pomoć, topla ljudska gesta i razumijevanje.

Od prve adventske nedjelje 3.12. u 11 sati, kada je i premijera predstave Ide li Djed Mraz u mirovinu? – pa sve do 21.12., iz kazališta Žar ptica vas pozivamo da skupimo 220 paketića i za Božić ugrijemo srca 220 naših sugrađana koji žive na ulicama Zagreba, a o kojima skrbi Hrvatska mreža za beskućnike u Branimirovoj ulici.

Na akciju vas ove godine pozivaju glumci iz božićne predstave: Vesna Ravenšćak, Maruška Aras, Bogdan Ilić, Matej Đurđević, Berislav Tomičić i Ante Krstulović, koji će nam tijekom cijelog prosinca pričati priču o djevojčici i dječaku i patuljku Ljutku. Ljutko je odlučio da će ove godine upravo on, umjesto Djeda Mraza, djeci nositi darove – što je Reu i Mateja strašno ražalostilo. Tko će im pomoći nego jedna vila. Predstavu je prema tekstu Nevenke Videk, režirala Slađana Kilibarda, scenografkinja je Marta Crnobrnja, kostimografkinja Mirna Marcelić, kompozitor Nikša Marinović i oblikovatelj rasvjete Goran Jurković.

Svoje paketiće možete donijeti i ostaviti ih ispod bora u foajeu Žar ptice, Bijenička 97 – na bilo kojoj od naših matineja ili predstava za škole tijekom tjedna – sve do 21. prosinca. Hvala što ćete i ove godine uljepšati Božić onima kojima je pomoć najpotrebnija.

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter