Novosti

220 PAKETIĆA POD BOROM ŽAR PTICE

S prvim danom Adventa i premijerom božićne predstave Ide li Djed Mraz u mirovinu, u nedjelju 3. prosinca u 11:00, pozivamo vas da zajedno donirajmo 220 paketića konzervirane hrane i higijenskih potrepština za upravo toliko zagrebačkih beskućnika o kojima brine Hrvatska mreža za beskućnike. Svoje paketiće možete donijeti i ostaviti ih ispod bora u foajeu Žar ptice sve do 21. prosinca. 

Saznaj više

Objavljeno: 01.12.2023

Inkluzija djece s poteškoćama u kazalište Žar ptica

NASTAVLJA SE PROCES INKLUZIJE

Gradsko kazalište Žar ptica 23.11. s predstavom Mala Frida, obilježilo je početak velikog projekta kojim namjerava postati sveobuhvatno inkluzivno kazalište, dostupno i otvoreno za svako dijete. U tijeku su pripreme za sljedeću inkluzivnu predstavu Dnevnik Pauline P. koja će na rasporedu biti 19. i 21. siječnja 2024.

Saznaj više

Objavljeno: 01.12.2023

INKLUZIJA DJECE S TEŠKOĆAMA U KAZALIŠTE

Gradsko kazalište Žar ptica 23.11. u 10 sati s predstavom Mala Frida, obilježava početak velikog projekta kojim namjerava postati sveobuhvatno inkluzivno kazalište, dostupno i otvoreno za svako dijete.

Saznaj više

Objavljeno: 15.11.2023

DVIJE NOMINACIJE za Nagradu hrvatskog glumišta

Naša predstava Djevojčica sa šibicama, H. Ch. Andersena u režiji Tamare Damjanović, za ovogodišnju Nagradu hrvatskog glumišta, nominirana je u dvije kategorije:

  • Za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu i mlade
  • Za najbolja glumačka ostvarenja u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade – Vini Jurčić za ulogu Djevojčice.
Saznaj više

Objavljeno: 13.11.2023

DJED MRAZ SAMO ZA VAS – U SUBOTU 16. PROSINCA U 15 SATI!

Ako želite iznenaditi vaše dijete darom koji će uručiti pravi pravcati Djed Mraz :), idealna lokacija za vas je naše kazalište i predstava Ide li Djed Mraz u mirovinu. A kada?

U subotu, 16.12. u 15:00 h u posebnom terminu predstave na kojoj će se dijeliti darovi vašoj djeci, koje im vi donesete.

Saznaj više

Objavljeno: 06.11.2023

MALA FRIDA U SARAJEVU I BANJA LUCI

Sarajevski MESS, najpoznatiji međunarodni kazališni festival u jugoistočnoj Europi, ima svoju inačicu i za dječji program – Mali MESS. U ovogodišnjoj konkurenciji sudjeluje i naša Mala Frida. Nagrađivani autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić u Pozorištu mladih igra 7. listopada u 11 sati.  Frida se potom seli u Banja Luku, na tamošnji Međunarodni festival pozorišta za djecu, gdje je na programu 9. listopada u 11 sati.

Saznaj više

Objavljeno: 02.10.2023

Natječaj za radno mjesto VODITELJ RAČUNOVODSTVA I FINANCIJA (M/Ž)

Gradsko kazalište Žar ptica ovim putem objavljuje natječaj za izbor jednog radnika na radno mjesto VODITELJ RAČUNOVODSTVA I FINANCIJA (M/Ž).

Sve uvjete natječaja možete pogledati OVDJE

Rok za prijavu na natječaj je 5. studeni 2023.

Saznaj više

Objavljeno: 18.09.2023

GK ŽAR PTICA SEZONU OTVARA BAJKOM

Redateljica Lea Anastazija Fleger i dramaturginja Ivana Vuković za prvu premijeru Žar ptice u kazališnoj sezoni 2023./24. posegnuli su u Priče iz davnine, Ivane Brlić Mažuranić i za scenu pripremili Šumu Striborovu. Premijera je 29. rujna u 19 sati.

Saznaj više

Objavljeno: 06.09.2023

Žar ptica daruje prvašiće

Glumci kazališta Žar ptica na scenu se vraćaju 3. rujna u 11 sati kada će za sve prvašiće i njihove obitelji izvesti besplatnu predstavu Mjesto gdje odlaze izgubljene stvari.
Ulaznice se preuzimaju 1 sat prije početka izvedbe. Rezervacije nisu moguće.

Saznaj više

Objavljeno: 29.08.2023

ANTUNTUN U SLOVENIJI

Ima li ljepšeg otvorenja sezone od mini turneje po susjednoj nam Sloveniji s našim Antuntunom. Predstava KAKO ŽIVI ANTUNTUN u režiji Helene Petković i izvedbi Ante Krstulovića sudjeluje na dva festivali i to 25. kolovoza u Kopru na festivalu Pri svetilniku i 28. kolovoza u Mariboru na Poletnom lutkovnom pristanu.

Saznaj više

Objavljeno: 25.08.2023

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter