Novosti

BARUN MUNCHAUSEN PUTUJE U GRUZIJU

Na 3. Međunarodni dječji festival koji se u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, održava od 1. – 4. lipnja, pozvana je i naša predstava Pustolovine baruna Munchausena.

Inače novi Festival kazališta za djecu, već je za svoje drugo izdanje dobio nagradu Europske festivalske asocijacije (EFFE) kao najbolji europski festival u 2022.

Saznaj više

Objavljeno: 26.05.2023

Želimo vam sretan Svjetski dan kazališta za djecu i mlade

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade počeo se obilježavati od 2001. godine, a od 2012. godine koristi se slogan “Povedite dijete u kazalište”. Poziv je to na akciju kako bi učinili umjetnost dostupniju djeci i mladima. Hrvatsku poruku ove godine napisala je Katarina Kolega, radijska urednica i kazališna kritičarka. Poruku pročitajte u nastavku.

Saznaj više

Objavljeno: 20.03.2023

PREDSTAVA U SURADNJI S PLATFORMOM OD MALIH NOGU

Mjesto gdje odlaze izgubljene stvari, tekst mlade autorice Ane Ivanović, proglašen najboljim u okviru prvog Javnog poziva za prijavu tekstova namijenjenih izvođenju u kazalištu za djecu i mlade u organizaciji regionalne platforme Od malih nogu – Gradsko kazalište Žar ptica postavlja kao svoju drugu ovogodišnju premijeru, koja će se održati 28. travnja u 19 h.

Saznaj više

Objavljeno: 16.03.2023

100. izvedba Ako kažeš, gotov si!

Danas igramo 100. izvedbu predstave AKO KAŽEŠ, GOTOV SI! U sklopu predstave nastao je i projekt #naNAJjače protiv vršnjačkog nasilja kao dio našeg Međunarodnog 20. Naj, naj, naj festivala. Predstava je osvojila i 4 nagrade. Čestitke cijelom autorskom timu, ansamblu i suradnicima uz želju da svi skupa nastavimo u istom ritmu…

Bravo!

Saznaj više

Objavljeno: 14.02.2023

Suradnja GK Žar ptice i Knjižnica grada Zagreba

S namjerom da se što više potakne čitanje među djecom, GK Žar ptica pridružuje se inicijativi Knjižnica grada Zagreba, koje svojim članovima osiguravaju povlaštenu cijenu ulaznica. Uz člansku iskaznicu KGZ od 1. veljače sve nedjeljne matineje u Žar ptici  djeca mogu pogledati s povlaštenom cijenom ulaznice od 5,00 €.

 

Saznaj više

Objavljeno: 24.01.2023

ODABRAN NAJBOLJI TEKST

Završio je prvi natječaj za najbolji tekst namijenjen kazalištu za djecu i mlade, u organizaciji regionalne platforme Od malih nogu i Gradskog kazališta Žar ptica.
Natječaj je pobudio veliki interes, u relativno kratkom roku, od objave u rujnu pristiglo je čak 70 tekstova. Najboljim je proglašen tekst Ane Ivanović Mjesto gdje odlaze izgubljene stvari, koji će krajem travnja biti praizveden u našem kazalištu.

Saznaj više

Objavljeno: 09.01.2023

2022. GODINA ZA PAMĆENJE

Ova 2022. godina koja polako odlazi – svima nam je na neki način bila posebna, a pogotovo nama u kazalištima. Pamtit ćemo je po povratku publike u kazalište, druženju bez maski i ograničenja – općenito godinu s više zdravlja i nekog novog entuzijazma.

Saznaj više

Objavljeno: 23.12.2022

250. IZVEDBA DRUŽBE PERE KVRŽICE

Legendarni klasik Mate Lovraka Družba Pere Kvržice, nakon svima dobro poznate filmske verzije – 2011. godine u Žar ptici po prvi put dobiva i svoju kazališnu inačicu. Redatelj je Oliver Frljić, a glavnu ulogu igra Zoran Pribičević.

Saznaj više

Objavljeno: 15.12.2022

AUDICIJA za ulogu Pauline P.

Gradsko kazalište Žar ptica vas poziva na prvi krug audicije za obnovu predstave “Dnevnik Pauline P.” prema romanu Sanje Polak i u režiji Snježane Banović.

Nakon 17 godina i preko 450 izvedbi, obnavljamo jednu od najdugovječnijih dječjih predstava u Hrvatskoj te održavamo audiciju za ulogu desetogodišnje Pauline.

Saznaj više

Objavljeno: 01.12.2022

BOŽIĆNA AKCIJA “NEKA BOŽIĆ BUDE SVIMA”

Donirajmo 220 paketića i za Božić ugrijmo srca 220 naših sugrađana bez krova nad glavom, o kojima skrbi Hrvatska mreža za beskućnike u Branimirovoj ulici.

Saznaj više

Objavljeno: 28.11.2022

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter