Festivalske predstave 2018

Kazališna družina Pinklec u koprodukciji s Lutkarskom organizacijom koju fakat trebamo (LOFT), Čakovec/Zagreb, Hrvatska

S RAZLOGOM

5. travnja u 11:00h KNAP, Ivanićgradska 41A

Za dob: 6+

Trajanje: 60 min

AUTORSKI TIM

Režija Morana Dolenc

Glazba Meri Jaman i Anita Valo

Scenografija i grafički dizajn Bruno Kontrec

Lutka zeca Jasmina Kosanović

Crteži Ivan Tomasović

Kostimi Dunja Vuković i Patrik Dolenc

Oblikovanje svjetla Neven Taradi

Igraju Petar Atanasoski, Mario Jakšić, Bruno Kontrec

O PREDSTAVI

Kažu da se u životu sve događa s razlogom. Mi smo odlučili provjeriti je li to uistinu tako. I onda smo krenuli na put, put života. Prvo su došli neki ljudi i odmah smo znali da je njihova uloga da budu tu, uz nas. A onda je došao i Veljko, junak naše predstave.

Veljko je bio i dobar i „zloćkast“, i ozbiljan i zaigran, i pametan i „glupkast“, i sramežljiv i hrabar, i crn i bijel, baš kao svatko od nas. Zašto onda junak? Zato što u trenutku rođenja svi postajemo junaci koji se bore s nedaćama, slave uspjehe, oplakuju izgubljeno, vesele se, ljube i grle, tuguju i boluju, plešu i vole i hodaju puteljkom koji je pun prepreka i izazova, a zove se Život.

Ponekad nam se događaju stvari koje izgledaju strašno, bolno i nepošteno, ali razmišljajući, shvatimo da bez svladavanja takvih prepreka nikad ne bismo otkrili svoje pravo ja i svoju svrhu na ovom svijetu. Crno i bijelo polako bojimo našom nijansom crvene boje koja nam daje život, snagu, borbenost, moć, sjaj i kola našim tijelom jer je ona unutarnji motor. I tako na našem putu koji se već poprilično crveni cijenimo svaki trenutak, uzimamo sve što nam se pruža, dišemo punim plućima i putujemo bez tereta, sretno i s razlogom.

NAJ, NAJ, NAJ FESTIVAL 2021

Kontakt i kako do nas

Newsletter