Festivalske predstave 2018

Zagrebačko kazalište mladih, Zagreb

ALISA U ZEMLJI ČUDESA

7. travnja u 17:00h Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7

Za dob: 12+

Trajanje: 75 min

AUTORSKI TIM

Redateljica Renata Carola Gatica

Dramaturginja i asistentica redateljice Ivana Đula
Dramaturginja i animatorica lutkarske animacije Tamara Kučinović
Scenografi Isidora Spasić i Igor Vasiljev
Kostimografi DECKER+KUTIĆ
Skladatelji Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle
Oblikovatelj scenskog pokreta Staša Zurovac
Oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek
Oblikovatelj tona Miroslav Piškulić

Igraju Anđela Ramljak, Hrvojka Begović, Barbara Prpić, Marica Vidušić, Rakan Rushaidat, Dado Ćosić, Edvin Liverić, Vedran Živolić, Sreten Mokrović, Petar Leventić, Tina Orlandini, Mateo Videk, Robert Budak

O PREDSTAVI

Priča o djevojčici Alisi, koja pada niz zečju rupu i dospijeva u fantastični svijet naseljen najnevjerojatnijim stvorenjima osvaja djecu diljem svijeta više od 150 godina. Fantastičan narativni tok romana, originalno poigravanje s logikom i kritički odnos prema tretiranju djece u društvu inspirativan je i za brojne umjetnike, pa su tako nastale bezbrojne adaptacije romana u različite medije.

ZKM od ove jeseni nudi jednu drugačiju i originalnu priču o Alisi. To je Alisa koja ne želi odrasti, strahujući da će, ako se to dogodi, ostati bez mašte. Vrlo jednostavno – pričamo o tome što bi se dogodilo da jednoga dana dođemo na kazališnu predstavu, sjednemo među publiku, a na pozornici izostane ono najvažnije – mašta. Što bi se dogodilo kada mašte više ne bi bilo? Kroz uzbudljivo putovanje djevojčice Alise i kroz njezinu potragu za vlastitim identitetom nudi se univerzalna priča o potrebi za umjetnošću, kao i potrebi za pričom samom. Danas, kada smo bombardirani surovom stvarnošću, kada je sve usmjereno k profitu, kada svijet odraslih izgleda sve beznadnije, pitanje koje treba postaviti je imamo li još uvijek dovoljno hrabrosti i snage maštati?

Predstava je namijenjena tinejdžerima od 12 godine nadalje, no kao i sve ZKM-ove predstave za mladež bit će zanimljiva i njihovim roditeljima, djedovima i bakama.

NAJ, NAJ, NAJ FESTIVAL 2021

Kontakt i kako do nas

Newsletter