Festivalske predstave 2017

Gradsko kazalište lutaka Split

U zvijezde

20.4. u 11:00h u GK Žar ptica, Bijenička 97

Za dob: 4+

Trajanje: 45 min

AUTORSKI TIM

Koncept, režija i koreografija Saša Božić i Ksenija Zec

U suradnji s glumcima Petar Konkoj Cailliau, Petra Kovačić, Andrea Majica, Tvrtko Štajcer, Justina Vojaković-Fingler

Scenografkinja i kostimografkinja Zdravka Ivandija Kirigin

Glazba Damir Šimunović

Oblikovatelj svjetla Lucijan Roki

O PREDSTAVI

Svemir ili Univerzum je beskonačno prostranstvo koje nas okružuje. To je ustvari vremenski prostor u kojem plovi mnoštvo nebeskih tijela i koji postoji neovisno od ljudskog znanja. Još jedna od definicija navodi da je Svemir ukupnost svega što postoji, uključujući: prostor, vrijeme, tvar, energiju, planete, zvijezde, galaksije, intergalaktički prostor i sve iza toga.

Za razliku od uobičajenih narativa, u predstavama, bajkama i pričama za djecu, koji najčešće podrazumijevaju rješenje nekog problema, sukobe ili prepreke, ova predstava nastoji govoriti o ljudskoj potrebi za avanturom i širenjem spoznaja. U neobičnom ambijentu stimulira se percepcija i mašta najmlađe publike.

Pomalo luckasti astronaut uz pomoć svojih prijatelja, upoznat će djecu s osnovnim konceptima ljudske predodžbe svemira ali dotaknuti se i ljudskih snova, maštanja, zabluda oko svemira. Kroz predstavu djeca će upoznati neke temeljne pojmove, kao što su sateliti, asteroidi, kometi i crne rupe, no i psa Lajku, prvu životinju u svemiru.

NAJ, NAJ, NAJ FESTIVAL 2021

Kontakt i kako do nas

Newsletter