Festivalske predstave 2017

El Perro Azul Teatro, Španjolska

Super junak

21.4. u 19:00h u GK Žar ptica, Bijenička 97

Za dob: 6+

Trajanje: 55 min

AUTORSKI TIM

Autor i redatelj Jorge Padín

Autor lutki i maski Carlos Pérez

Replike maski David Azpurgua

Kostimograf Martín Nalda

Scenograf Juanjo Bañuelos

Rekvizite Rubén Bañuelos

Glazba Borja Ramos

Oblikovatelj svjetla Juan Berzal

Igra Fernando Moreno

O PREDSTAVI

Svi mi imamo skrivene moći. Svi znamo neku zagonetku. Svi imamo super junaka u sebi.

Kazališna družina El Perro Azul prikazuje nam originalnu lutkarsku predstavu uz upotrebu maski. Vješto glumeći, jedan jedini izvođač na pozornici udahnjuje život petoro likova. U okviru žanra fantastike, Super junak očarava gledatelje iznenađujuće osjećajnom tehnikom lutkarstva. Originalna glazba, izuzetno svjetlo i vrlo upečatljiva scenografija ostavljaju gledatelje svih godišta bez daha.

Zanesenoga dječaka koji živi s bakom jednoga dana posjeti električar koji će prekinuti dotok struje zbog neplaćenih računa. Ovaj događaj pokreće nevjerojatnu pustolovinu u kojoj se dječak bori svim snagama povratiti struju. Električar se pretvara u zlikovca koji je u stanju oteti dječakovu baku i ukrasti izvore struje cijeloga planeta. Dječak stječe magične moći zahvaljujući Kamenu Svjetlosti koji je za njega u tajnosti čuvala baka. Ulična rasvjeta dovodi prekrasnu plesačicu koja mu daje dodatne moći kojima će pobijediti zlikovca u posljednjoj bitci, spasiti baku, vratiti se u stvarnost svoga doma i probuditi se iz sna.

Super junak dovodi u pitanje naše poimanje zbilje i mašte i razlikovanja likova: tko je tko- zlikovac, plesačica, baka, super junak. Super junak nas dovodi pred ogledalo, a ono kaže: Trebaš se samo odlučiti, samo trebaš biti- ti.

NAJ, NAJ, NAJ FESTIVAL 2021

Kontakt i kako do nas

Newsletter