Festivalske predstave 2017

Gradsko kazalište Žar ptica, Zagreb

Ja i moji osjećaji

(izvan konkurencije)

23. 4. u 19:00h u GK Žar ptica, Bijenička 97

Za dob: 4+

Trajanje: 50 min

AUTORSKI TIM

Ideja, dramaturgija i režija Ivica Boban

Koreografkinja i umjetnička suradnica Blaženka Kovač Carić

Scenografkinja Dinka Jeričević

Kostimografkinja Ana Tišler

Glazba i izbor glazbe Damir Šimunović

Oblikovateljica svjetla Vesna Kolarec

Igraju Ivana Boban, Zoran Pribičević, Jure Radnić, Marija Šegvić

O PREDSTAVI

Osjećaji su izrazito važan dio našeg života i jedan od bitnih medija komunikacije s okolinom. Kad dijete doživi neke osjećaje, pozitivne ili negativne, najvažnije je da ih može osvijestiti i slobodno izraziti. A o tome se još uvijek vrlo malo uči i zna. Iako su djeca po prirodi vrlo otvorena prema svojim psihičkim sadržajima, u današnjem stresnom vremenu ona su sve češće sklona potiskivanju misli i osjećaja.

Glumci će na sceni kroz maštovitu i zabavnu igru osvještavati bit i energiju osnovnih emocija, njihove karaktere i intenzitete, te načine ponašanja i izražavanja svake od tih emocija u interakciji s obitelji, prijateljima, u vrtiću ili školi.

Kroz predstavu djeca će učiti kako prepoznati vlastite osjećaje i kako ih mogu kroz razgovor i igru izraziti bez straha, odnosno kako mogu njihovu energiju pretvarati u “pogonsko gorivo” za maštovitost i kreativnost.

Osvještavanjem povezanosti psihičkog i tjelesnog ona će skenirati uzroke tegoba zbog progutanih osjećaja, te nastojati otkloniti njihove posljedice – osjećaj napuštenosti, neprihvaćanja i samoće.

(Ivica Boban)

NAJ, NAJ, NAJ FESTIVAL 2021

Kontakt i kako do nas

Newsletter