Festivalske predstave 2016

August Šenoa

"POSTOLAR I VRAG"

Režija: Saša Broz

Igraju: Krunoslav Klabučar, Vanda Vujanić Šušnjar, Radovan Ruždjak, Marijana Mikulić, Dean Krivačić, Daria Knez Rukavina, Nera Stipičević, Ranko Stojić

Matično kazalište: GK Trešnja

Lokacija: U GK Trešnja, Mošćenička 1

Vrijeme: 18.03. u 17:00

Autor teksta: August Šenoa

Dramaturginja: Zinka Kiseljak
Redateljica: Saša Broz
Scenograf: Miljenko Sekulić
Kostimografkinja: Sandra Dekanić
Skladatelj: Borna Šercar
Koreograf: Žak Valenta
Oblikovatelj svjetla: Saša Mondecar
Trajanje predstave: 60 min

Dob: 7+

Nastala po motivima narodne bajke, ova najpoznatija Šenoina povjestica jasno poručuje da dobro uvijek pobjeđuje. Siromašni postolar Hinko hranitelj je obitelji, no iako radi danju i noću, djeca su mu više gladna nego sita. U očaju postolar zatraži pomoć, bilo čiju, pa čak i vražju. Kada se na njegovim vratima doista pojavi vrag nudeći pomoć, postolar pristaje na ponudu i obeća vragu da će nakon sedam godina poći s njim u pakao. Godine izobilja prolaze, a u postolarevu kuću slučajno svrati putnik namjernik, a zapravo božji glasnik. Ne znajući tko mu je gost, postolar ga s veseljem ugosti, a on mu zauzvrat obeća ispuniti tri želje. Mudri postolar zaželi tri naizgled neobične želje…  Hoće li mu one pomoći spasiti dušu?

Ova arhetipska pripovijest o postolaru i vragu ispričana iz pozicije trenutka u kojem živimo, trenutka u kojem se duše olako prodaju i zbog mnogo banalnijih razloga, trenutka u kojem je važnije imati nego biti, djeluje vrlo stvarno u našoj današnjici.

NAJ, NAJ, NAJ FESTIVAL 2021

Kontakt i kako do nas

Newsletter