Arhiva

Jadranka Jovanović

"VUK I KOZLIĆI"

Režija: Ratko Glavina

Igraju: Robert Bošković i Amanda Prenkaj / Dunja Fajdić

Scenograf: Pavel Polak
Glazba: Vitezslav Hadl
Lutke: Vlasta Brož
Scenski pokret: Olga Glavina

Premijera: 29. travnja 2012. u 11:00

Za dob: 3+

Trajanje: 40 min

O PREDSTAVI

Na povratku iz šarenog svijeta kojim je dugo lutao jedan maštoviti glumac susreće svoju kolegicu glumicu. Nakon što se upoznaju zajednički požele ispričati priču. I to ne bilo kakvu priču, nego vrlo zabavnu i poučnu, a opet svima dobro poznatu. Bajku o vuku i kozlićima napisali su čuvena braća Grimm, a oni su poznati po tome što su ispričali mnoštvo prekrasnih bajki…

Na povratku iz šarenog svijeta kojim je dugo lutao jedan maštoviti glumac susreće svoju kolegicu glumicu. Nakon što se upoznaju zajednički požele ispričati priču. I to ne bilo kakvu priču, nego vrlo zabavnu i poučnu, a opet svima dobro poznatu.

Bajku o vuku i kozlićima napisali su čuvena braća Grimm, a oni su poznati po tome što su ispričali mnoštvo prekrasnih bajki.

Ova je priča vrlo posebna, ne samo zato što je tako poznata i slavna, već zato što nam je bliska i što se tako lako možemo poistovjetiti sa njenim likovima.

U kućici na kraju šume živjela je majka koza sa svojim malenim kozlićima. Jednoga dana odlučila je otići u kupovinu i kao svaka brižna mama upozorila je djecu da nikome ne otvaraju vrata. Znala je kako je opasno i lakoumno vjerovati nepoznatima, ma koliko šarmantni i slatkorječivi oni bili.

Nedugo nakon što je otišla na vratima se pojavio zločesti vuk.

Pokušao je prevariti djecu na razne načine. Lažno se predstavljao, maskirao se, glumio i pretvarao, svašta je izvodio, samo kako bi primorao djecu da mu otvore vrata.

Međutim kozlići su bili vrlo pametna djeca, odlučili su poslušati savjet svoje majke i nisu vjerovali podmuklom vuku. Na taj način dokazali su da su ne samo pametni nego i hrabri i odgovorni.

Na svijetu ima dobrih i poštenih ljudi, ali na žalost postoje i oni zli. Zbog toga u životu treba biti oprezan. Moramo se naučiti da ne smijemo svakome vjerovati i da trebamo slušati savjete onih koji nam žele dobro

M. Nola

Pročitaj više

FOTO GALERIJA

VIDEO TRAILER

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter