Arhiva

Mladen Kušec

"TONKICA PALONKICA FRRR"

Režija: Robert Raponja

Igraju: Amanda Prenkaj, Justina Vojaković Fingler, Zoran Pribičević, Filip Vidović i Ante Krstulović

Dramatizacija i adaptacija: Marijana Nola
Scenografija i kostimografija: Jasmina Pacek
Glazba i aranžman: Igor Savin
Songovi: Mladen Magdalenić
Scenski pokret: Iva Peter Dragan
Oblikovanje rasvjete: Vesna Kolarec
Korepetitorica: Antonija Mimica

Premijera: 22. rujna 2014. u 19 h

Za dob: 4+

Trajanje: 45 min

O PREDSTAVI

Znate li tko je Tonkica Palonkica? Ona je vrlo neobična djevojčica. Živi u dječjim snovima i stvarno je čudesna. Tonkica Palonkica je srećonoša. Ona pomaže djeci onda kad im je najteže i donosi im sreću baš kad im najviše treba. Svatko je od nas barem jednom poželio upoznati Tonkicu Palonkicu. Tko ne bi želio imati takvu prijateljicu. Dva dječaka i jedna djevojčica usnuli su vrlo neobičan san. Našli su se u šarenoj i čudesnoj zemlji snova…

Znate li tko je Tonkica Palonkica?

Ona je vrlo neobična djevojčica. Živi u dječjim snovima i stvarno je čudesna. Tonkica Palonkica je srećonoša. Ona pomaže djeci onda kad im je najteže i donosi im sreću baš kad im najviše treba.

Svatko je od nas barem jednom poželio upoznati Tonkicu Palonkicu. Tko ne bi želio imati takvu prijateljicu.

Dva dječaka i jedna djevojčica usnuli su vrlo neobičan san. Našli su se u šarenoj i čudesnoj zemlji snova koja je bila vrlo zanimljiva, ali su shvatili da su nešto zaboravili. Nisu se nikako mogli sjetiti kako se zovu. Izgubili su svoja imena.

Kad izgubiš svoje ime to je strašno nezgodno.

Ime nije samo lijepa riječ. Ono ne služi samo tome da te prijatelji, mame, tate, djedovi i bake mogu nekako nazivati. Ime određuje ono što jesi i jako je važno čuvati ga. Zbog toga Gužvica, Spužvica i Rupica ( tako su jedni druge nazvali) odlučuju potražiti Tonkicu Palonkicu. Ne znaju gdje je mogu pronaći, tko je ona ni kako izgleda, ali vjeruju da će je sresti.

I stvarno. Na svom putu kroz zemlju snova susreću djevojčicu koja tvrdi da je baš ona Tonkica Palonkica. Tonkica im ispriča priču kako je ostala bez svojih točkica i tako izgubila svoje čarobne moći. Ostala je bez onoga što joj je najvažnije, mogućnosti da bude sretna i donosi sreću drugima.

Tonkica Palonkica želi pronaći prijatelje koji je vole baš onakvu kakva jest i koji vjeruju da im upravo ona, ovakva djevojčica, zna i može donijeti sreću.

Čarolija dalje kaže da će joj oni koji vjeruju u nju vratiti snagu i njezine čarobne moći.

Gužvica, Spužvica i Rupica obećaju Tonkici da će joj pomoći. Kreću u potragu za svojim imenima i točkicama Tonkice Palonkice.

Tu moć da pronađu izgubljenu čaroliju imaju samo sretna djeca, kakva u našoj predstavi postaju Gužvica, Spužvica i Rupica.

Na putu punom uspona i padova, napetih i opasnih doživljaja, koji su zapravo vrlo svakidašnji i jako dobro poznati svakom djetetu, troje prijatelja puno će toga naučiti o prijateljstvu, dobru i zlu, pravdi i nepravdi i svemu onom što je čovjeku potrebno da bi postao zrela i odgovorna osoba.

Put kroz čudesnu zemlju snova zapravo je put odrastanja. On je ponekad zbunjujuć i naizgled strašan, ali ipak pun smijeha i radosti.

Taj put svatko od nas mora proći da bi shvatio ono što jest i zaslužio svoje ime i sreću.

Marijana Nola

Pročitaj više

FOTO GALERIJA

VIDEO TRAILER

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter