Arhiva

Sanja Pilić

"SASVIM SAM POPUBERTETIO"

Režija: Aida Bukvić

Igraju: Jan Kerekeš, Franka Klarić, Mia Biondić/ Iskra Jirsak, Amanda Prenkaj/ Sanja Crljen, Vesna Ravenšćak/Gorana Marin, Ana Marija Vrdoljak, Drago Utješanović i Mitja Smiljanić/Marko Hergešić

Dramatizacija: Marijana Fumić
Scenografija: Ivo Knezović
Kostimografija: Mirjana Zagorec
Glazba: Damir Šimunović

Premijera: 3. veljače 2009. u 19 h

Za dob: 9+

Trajanje: 65 min

O PREDSTAVI

Dramatizacija popularnog romana za mlade Sasvim sam popubertetio višestruko nagrađivane hrvatske spisateljice Sanje Pilić, u središte radnje stavlja petnaestogodišnjeg dječaka Luku, koji se nalazi u osjetljivom životnom razdoblju. Kako se Luka ne bi osjećao sasvim usamljen s izazovima koje nosi pubertet, predstava paralelno prati i žensku perspektivu odrastanja tinejdžera, kroz priče dviju djevojčica Zvjezdane i Mirjane.

Dramatizacija popularnog romana za mlade „Sasvim sam popubertetio“ višestruko nagrađivane hrvatske spisateljice Sanje Pilić, u središte radnje stavlja petnaestogodišnjeg dječaka Luku, koji se nalazi na važnoj životnoj „prekretnici“ – što nakon osnovne škole?!

Kako se Luka ne bi osjećao sasvim napušten u svojoj „smrtnoj bolesti“ – pubertetu predstava će paralelno pratiti, uz njegovu stranu priče, i „žensku perspektivu“ – priče djevojčica Zvjezdane i Mirjane. Na taj način upoznajemo tri paralelne tematski vrlo slične tinejdžerske priče, kroz subjektivno vrlo različita „svjedočenja“ glavnih aktera.

Luka – sin rastavljenih roditelja; živi s majkom i sestrom bez prisutnosti „očinske figure“
Zvjezdana – zgodna, pametna, naoko savršeno sretna djevojka, živi s depresivnom majkom koju je zatekla pri pokušaju samoubojstva
Mirjana – bori se s viškom kilograma i zlobnim komentarima vršnjaka na račun svog izgleda, obitelj joj je „ćaknuta“, brat joj je napustio dom da bi se pridružio Hare Krishni.

Dakle, svako od ove djece osim što se nalaze u osjetljivom životnom razdoblju – pubertetu, uz školske obveze, uz ljubavne zavrzlame, uz silnu potrebu da budu prihvaćeni od strane vršnjaka i ozbiljno shvaćeni od strane odraslih imaju i još jednu nezahvalnu i neprirodnu zadaću, a ta je – brinuti se za „odrastanje“ vlastitih roditelja…

Ovakvim dramaturškim i redateljskim pristupom vjerujemo kako će ova nagrađivana i rado čitana školska lektira zaživjeti u dinamičnoj i osnovnoškolcima bliskoj predstavi.

Pročitaj više

FOTO GALERIJA

VIDEO TRAILER

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter