Arhiva

Astrid Lindgren

"RONJA, RAZBOJNIČKA KĆI"

Režija: Nina Kleflin

Igraju: Maja Kovač, Ljubo Zečević, Džimi Franjo Jurčec, Damir Poljičak, Drago Utješanović, Žana Bumber, Ana Marija Bokor, Gorana Marin, Šime Bubica

Dramatizacija: Marijana Nola
Scenograf: Miljenko Sekulić
Kostimografkinje: Ika Škomrlj, Elvira Ulip

Za dob: od 6-14 god.

O PREDSTAVI

Astrid Lindgren, slavna autorica Pipi Duge Čarape, jedna je od najčitanijih dječjih autora. Napisala je oko stotinu i dvadeset djela, koja su prevedena na gotovo osamdeset jezika. Prema njenim djelima stvoreni su brojni igrani i animirani filmovi, te kazališne predstave. «Ronja, razbojnička kći» kazališta «Žar ptica» hrvatska je praizvedba istoimenog autoričinog djela.

«Ronja, razbojnička kći», priča je o ljubavi i prijateljstvu, o nevinosti i neiskvarenoj čistoći dječje duše koja se izdiže iznad svakog zla. Ronja je djevojčica koja živi u razbojničkoj tvrđavi sa roditeljima i njihovih 12 razbojnika. Živeći bezbrižnim životom, zaštićenog i voljenog djeteta, Ronja nije ni svjesna toga da se njeni roditelji bave mračnim poslovima. Jednoga dana susreće dječaka Birka. Njihove obitelji u svađi su od pamtivijeka, ali dječja srca ne žele priznati tu svađu, kao što ne žele priznati nesreću i zlobu. Dječak i djevojčica, kao mali Romeo i Julija, kreću u avanturu kojoj je glavni cilj pobijediti zlo i svijet učiniti boljim. Ta će avantura, iako pomalo opasna, za Ronju i Birka predstavljati put prema zrelosti, a zauvijek će promijeniti živote njihovih obitelji.

«Pišem da bih zabavila dijete u sebi» – izjavila je jednom Astrid Lindgren. Upravo u tome je glavna poruka njenih knjiga – da se u čistim i neiskvarenim dječjim srcima krije najveća mudrost svijeta.

Pročitaj više

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter