Arhiva

Ivana Brlić Mažuranić

"RIBAR PALUNKO I NJEGOVA ŽENA"

Režija: Dora Ruždjak Podolski

Igraju: Ante Krstulović, Nataša Kopeč, Drago Utješanović, Ana Marija Vrdoljak, Gorana Marin, Sanja Crljen, Karla Brbić i Marko Hergešić

Dramatizacija: Tomislav Zajec
Scenograf i autor video projekcija: Igor Pauška
Kostimografkinja: Barbara Bourek
Koreografkinja: Petra Hrašćanec
Skladatelj: Stanislav Kovačić
Oblikovateljica rasvjete: Vesna Kolarec

Premijera: 25. rujna 2013. u 19 h

Za dob: 9+

Trajanje: 60 min

O PREDSTAVI

Ribar Palunko priziva morsku vilu Zoru djevojku tražeći od nje da mu donese sreću. Zora djevojka se pojavi i pošalje ga kući s uputom kako se najveća životna sreća nalazi upravo tamo. I zaista, pred kućom Palunka je čekala sirota djevojka koju on uze za ženu, a nedugo zatim rodi im se sin Vlatko. Međutim, Palunko nije shvatio mudru poruku Zore djevojke. Nije prepoznao sreću koja mu je poklonjena, njegove ambicije su bile veće. Zavidio je Morskom kralju i njegovom silnom bogatstvu.

Ribar Palunko priziva morsku vilu Zoru djevojku tražeći od nje da mu donese sreću.  Zora djevojka se pojavi i pošalje ga kući s uputom kako se najveća životna sreća nalazi upravo tamo.

I zaista, pred kućom Palunka je čekala sirota djevojka koju on uze za ženu, a nedugo zatim rodi im se sin Vlatko.

Međutim, Palunko nije shvatio mudru poruku Zore djevojke. Nije prepoznao sreću koja mu je poklonjena, njegove ambicije su bile veće.

Zavidio je Morskom kralju i njegovom silnom bogatstvu.

Iako je Zora djevojka upozorila Palunka da se sa morskoga dna ne može vratiti na zemlju, jer su postavljene tri straže, on pohlepan za bogatstvom ne posluša Zoru djevojku već krene na put.

Morske djevice otimaju njegovog sina Vlatka i odnose ga Morskom kralju na dar. Dječakova majka od tuge onijemi.

Na morskom dnu,  Palunka ne dočeka ga blago, već Morske djevice koje su se s njim izrugivale  i strašni Morski kralj koji ga postavi za morsku ludu.

Palunko je morao po cijeli dan plesati i pjevati i zabavljati morskog kralja i mladog kraljevića, koji je zapravo bio njegov sin.

Ipak, najmlađa djevica oda Palunku tajnu kako će pobjeći iz Morskog kraljevstva, samo ako ga netko s morskog kraja izvadi udicom i podigne na obalu.

Palunkova žena odluči poći u potragu za mužem i sinom. Na putu odoli najvećim iskušenjima, prođe kroz tri pećine i spašava svoje najmilije.

Tako je njena vjernost i dobrota bila nagrađena  – najvećom srećom.

Pročitaj više

FOTO GALERIJA

VIDEO TRAILER

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter