Arhiva

Hans Christian Andersen

"MALA SIRENA"

Režija: Iva Srnec

Igraju: Sanja Crljen, Zoran Pribičević, Berislav Tomičić, Petra Vukelić, Gorana Marin, Vesna Ravenšćak Lozić, Petar Atanasoski, Marko Hergešić, Paola Slavica, Stanislav Kovačić

Dramatizacija i songovi: Marijana Nola
Scenograf i kostimograf: Patricio Alejandro Aguero Marino
Skladatelj: Stanislav Kovačić
Koreografkinja: Irena Mikec
Korepetitorica/vokalna trenerica: Iva Bardum
Asistentica redateljice i skladatelja: Sanja Crljen
Dizajnerica rasvjete: Vesna Kolarec
Dizajn plakata: Patricio Alejandro Aguero Marino

Premijera: 5. listopada 2017. u 19 sati

Za dob: 6+

Trajanje: 50 min

O PREDSTAVI

Jednom davno na dnu mora postojalo je jedno kraljevstvo kojim je vladao kralj sa svojim kćerima, morskim sirenama. Sirene su slobodno vrijeme koristile za odlazak na morsku površinu i tamo gledale što ljudi rade u luci. Jednoga dana najmlađa sirena, kojoj inače nije bilo dopušteno odlaziti na površinu sa sestrama, dobije dopuštenje i po prvi put ugleda ljude. Odjednom strašna morska oluja okruži kraljevski jedrenjak, polomi mu jarbole i potopi brod na kojem je bio mladi princ. Sirena spašava princa iz dubine mora, ali se i zaljubi u njega…

Tamo daleko na morskoj pučini voda je modra poput najljepšeg različka, a čista i bistra kao najčišće staklo; ali je i duboka, dublja nego što bilo koje sidro može dosegnuti. Nemojte misliti da tamo nema ničega osim pustog bijelog pijeska: ne, jer dolje raste najčudnije drveće i bilje. Male i velike ribe kreću se kroz granje, baš kao što kod nas ptice lete zrakom. Tamo, na morskom dnu postoji kraljevstvo u kojem stoluje kralj Neptun, vladar sirena i svih morskih stvorenja. Kralj Neptun je udovac već mnogo godina i ima tri kćeri. Tri morske sirene. Tri ljepotice. Najmlađa od njih zove se Ariana, ali svi je od milja zovu Mala Sirena, zato što je ljupka i razigrana. Koža joj je kao latica ruže, oči plave poput najdubljeg mora. No, kao i ostale sirene, njezine sestre, umjesto nogu ima riblji rep. A glas! O, kakav tek glas Ariana ima! Toliko lijepo pjeva da se cijelo morsko prostranstvo divi njeznim pjesmama.

Ariana je oduvijek voljela maštati i sanjati. Granice morskog kraljevstva za nju su bile preuske i silno je željela nešto više, nešto veće i čarobnije. Sanjala je o tome da upozna vanjski svijet. Najveća radost bila joj je slušati priče o tom nepoznatom svijetu, o zelenim livadama, plavom nebu i šumama, o brodovima i gradovima, ljudima i životinjama. Njezin najbolji prijatelj dupin Fabio nije razumio tu njezinu očaranost. Malo je od toga i strepio, jer se bojao da će izgubiti svoju prijateljicu.

Jednog dana Ariani se pružila prilika da ode na morsku površinu i sve je bilo ljepše nego što je mogla zamisliti. Ugledala je brod i na njemu – njega. Leopolda. Princa kopnenog kraljevstva. Ariana se odmah silno zaljubila. Nikad se prije nije tako osjećala. Znala je da njezino srce pripada njemu. I kada je Leopoldu nakon brodoloma spasila život, Ariana je odlučila – učinit će sve da postane čovjek i da kopneni svijet postane njezin dom. Uputila se na opasno putovanje koje je zahtijevalo veliku hrabrost i veliku žrtvu, putovanje s kojeg možda nema povratka.

Hoće li Ariana uspjeti ostvariti svoje snove? Hoće li sve biti točno onako kako je zamišljala i željela? To ćemo vidjeti. Pratit ćemo Arianu na njezinom putovanju i uz nju ćemo mnogo toga naučiti. Uvjerit ćemo se kako je važno biti hrabar, imati dobro i plemenito srce i kako je važno slijediti svoje snove, ali isto tako shvatit ćemo kako je najvažnije vjerovati u sebe, u snagu u nama samima i ljepotu u našim srcima.

 

Marijana Nola

Pročitaj više

FOTO GALERIJA

VIDEO TRAILER

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter