Arhiva

Željka Horvat Vukelja

"HRABRICA"

Režija: Dario Harjaček

Igraju: Jelena Miholjević , Amanda Prenkaj/Vesna Ravnešćak Lozić, Matija Čigir/Petar Atanasoski, Domagoj Janković, Matija Šakoronja

Dramatizacija i adaptacija: Marijana Nola
Scenografkinja:
 Vesna Režić
Kostimografkinja: Dubravka Skvrce
Autor glazbe: Frano Đurović
Suradnica za teatar sjena: Morana Dolenc
Oblikovatelj svjetla: Saša Mondecar
Narator: Boris Miholjević

Premijera: 23. travnja 2015. u 19 h

Za dob: 4+

Trajanje: 50 min

O PREDSTAVI

Perica je dječak koji se poput mnoge druge djece boji mraka. Međutim, čak i više od mraka Perica se boji neuspjeha. Nakon bezuspješnih pokušaja da nauči voziti bicikl osjeća se poniženim i obeshrabrenim. Ima osjećaj da je razočarao mamu i tatu. Prijatelj iz ulice mu se ruga, a Perica se boji kako nikad neće moći osvojiti srce djevojčice u koju je zaljubljen. Sam sebe uvjeri da je kukavica i odluči da nikad više neće izaći iz svoje sobe.

“U strahu su velike oči“ kaže stara uzrečica, a uz pomoć dječje mašte sjene i prikaze na zidovima mogu stvoriti pravi fantastični svijet bajki.

Perica je dječak koji se poput mnoge druge djece boji mraka. Međutim, Perica se boji i neuspjeha, čak puno više nego mraka. Nakon neuspješnog pokušaja da nauči voziti bicikl osjeća se poniženim i obeshrabrenim. Ima osjećaj da je razočarao mamu i tatu. Prijatelj iz ulice mu se ruga, a Perica se boji kako nikad neće moći osvojiti srce djevojčice u koju je zaljubljen. Sam sebe uvjeri da je kukavica i odluči da nikad više neće izaći iz svoje sobe.

Perica ima vrlo neobične, ali brižne roditelje koji  mu odluče pomoći da se suoči sa svojim strahom.

Kada padne mrak i ugase se svjetla u dječjoj sobi počinje prava čarolija. Uz pomoć  mamine i tatine priče i razbuktale dječje mašte, predmeti i sjene u dječjoj sobi ožive. Stolci, vješalice, kaputi i igračke postaju živi likovi i počinju  razgovarati s Pericom.

Započinje avantura i putovanje u  Svijet sjena. U tom čudnovatom svijetu Perica nailazi na niz prepreka. Na putu mu se pridružuju likovi i sjene, od kojih su neki zastrašujući, a neki postaju njegovi pomagači.

Cilj tog putovanja je suočiti se s Grofom Mrklim Mrakom koji je utjelovljenje straha. Kako bi spasio Zoru, zvijezdu svjetlosti od zlog grofa tame, Perica savladava svoj strah i penje se na golemog krilatog konja. Nakon što se probudi iz tog čudnovatog sna svi predmeti u Peričinoj sobi poprime svoj prvotni oblik, a sjene se razbježe. Perica shvaća da  je krilati konj samo bicikl, a da su sva čudovišta koja je sanjao zapravo obični predmeti kojih se bojao bez razloga.

Ohrabren tim saznanjem, pun samopuzdanja sjedne na svoj bicikl i počne voziti. Sav sretan, Perica shvati kako je napokon savladao svoje strahove i postao Hrabrica.

Marijana Nola

Pročitaj više

FOTO GALERIJA

VIDEO TRAILER

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter