Arhiva

"BOŽIĆNA ŽELJA"

Režija: Robert Bošković

Igraju: Bojan Jambrošić , Vesna Ravenšćak/Sanja Crljen i Robert Bošković

Autor teksta: Ana Maras
Autor Glazbe: 
Bojan Jambrošić
Autor projekcija: 
Bojan Jambrošić
Asistent redatelja: Sanja Crljen
Scenograf i kostimograf: Davor Prah
Izrada lutaka: Gordana Poljančić
Dizajn majica: Nikolina Poropat

Za dob: 3+

Trajanje: 40 min

O PREDSTAVI

Dora i Luka su brat i sestra koje žive s tatom i mamom koji “non-stop” rade, sužbeno putuju ili su na telefonu. Luka je u pubertetu i ne zanima ga ništa osim blagodati 21. stoljeća: interneta, fejsa, twittera, instagrama.. Sanja o pjevačkoj karijeri. Dora je usamljena i u školi i kod kuće, te uoči Božića sanja svoje prijatelje vile i vilenjake u nadi da će joj pomoći barem jedan dan u godini, na Božić, okupiti obitelj.

Poetična obiteljska priča prožeta božićnim duhom  govori o pravim vrijednostima u životu, ljubavi, zajedništvu i prijateljstvu.

Dora (8) i Luka (15) su brat i sestra koje žive s tatom i mamom koji “non-stop” rade, sužbeno putuju ili su na telefonu. Luka je u pubertetu i ne zanima ga ništa osim blagodati 21. stoljeća: interneta, fejsa, twittera, instagrama.. Sanja o pjevačkoj karijeri.  Dora je usamljena i u školi i kod kuće, te uoči Božića sanja svoje prijatelje vile i vilenjake u nadi da će joj pomoći barem jedan dan u godini, na Božić,  okupiti obitelj, kako sama kaže, oko “okićenog” bora ispod kojeg ne mora biti ni jedan jedini dar za nju, osim  tate, mame i Luke. U zbrci tatinih telefonskih poziva, maminih otkazanih letova, svađica između Luke i Dore, isprepliću se sjećanja na neka druga vremena kada je obitelj bila zajedno, na dan kada je Dora kao zamotuljak stigla kući iz bolnice, na igre brata i sestre koja je ispunjavala kuću veselim smijehom.

Hoće li se Dorina obitelj okupiti ovoga Božića ispred okićenoga bora? Hoće li tinejdžer Luka potajno priznati da mu je omiljeni film Sam u kući i da postoji Djed Mraz preostaje Vam da otkrijete u našoj predstavi koja će razveseliti djecu, a roditelje  ponovno vratiti u mladost i prisjetiti što znači pravi BOŽIĆ!

Pročitaj više

FOTO GALERIJA

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter