Ansambl

Petar Atanasoski

Žar je za mene simbol volje. Glumački, umjetnički i životni žar! A ptica - simbol leta i slobode!

BIOGRAFIJA:

Rođen sam u mjesecu travnju, 16. dana po redu, 1987. godine u Zagrebu. Najzaigranije razdoblje života proveo sam s prijateljima iz kazališta, Zagorke (moje osnovne), XII. (srednje) i naravno, kvarta.
Kad sam prvi put ušao u kazalište, bio sam jako uzbuđen, ali nisam ni slutio da ću se toliko u njega zaljubiti. Gledajući predstavu, shvatio sam da želim biti glumac, ni više ni manje. Na svu sreću, mama me u tome podržala te ubrzo upisujem dramski studio Dječjeg kazališta Dubrava. Uz divne učitelje (pogotovo Zorana), kolege i prijatelje učim o kazalištu, glumi, odnosima, svijetu. Osim znanja i raznih vještina, dana mi je i velika podrška, tako da ondje započinje moj glumački put.

Dječak koji je prvi put ušao u kazalište, nije ni slutio da će danas glumiti razne likove: druge dječake, životinje, negativce i heroje. I to baš za svoje vršnjake u jednom od naših najposjećenijih kazališta – Žar ptici.
Samo ime ovog kazališta simbolički opisuje ono što mi je u kazalištu najvažnije i ono što su me u djetinjstvu učili. Žar – simbol volje. Glumački, umjetnički i životni žar! I ptica kao simbol leta i slobode! A ima li bolje publike od vas, koja će nas to stalno podsjećati.

Zato, dragi svi, želim da uživate u našim predstavama i da se, ako već niste i vi jako zaljubite u kazalište!
Petar Atanasoski.

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter