ŽAR PTICA NA PRVOM GOSTOVANJU “BEZ GRANICA” U TURSKOJ

Objavljeno: 20.02.2019, u Novosti

Gradsko kazalište Žar ptica inicijator je novog projekta “Dječje kazalište bez granica” kojim se želi potaknuti međunarodna kulturna suradnja i komunikacija o različitim temama bliskih svakom djetetu, na svima razumljivom kazališnom jeziku.

Naša je misija brisati granice i stvarati jedinstveni kazališni svijet u kome će se susretati različite kulture sa svim svojim specifičnostima, stvarati prijateljstva i poticati prihvaćanje različitosti, a sve s ciljem aktivnog sudjelovanja djece i mladih u kulturi i stvaranju nekog novog tolerantnijeg društva.

Cilj nam je afirmirati hrvatsku kazališnu umjetnost i književnost u inozemstvu, ali i promovirati stvaralaštvo za djecu drugih zemalja, kroz razmjenu gostovanja.

Na prvo gostovanje “bez granica”, s predstavom Kako živi Antuntun, odlazimo već sutra u Tursku.
Ante Krstulović će sasvim neobičnog Antuntuna iz poznate pjesme Grigora Viteza u režiji Helene Petković, igrati 22. i 23. 2. u 14.00 u Gradskom kazalištu u Antaliji.
Prva predstava ima humanitarni karakter, namijenjena je siromašnoj i djeci bez roditelja, a svi će gledatelji dobiti prijevod poznate hrvatske dječje pjesme na turskom, kako bi ju lakše doživjeli.

Program predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Premijerna predstava

Poklon bon

ROĐENDAN U ŽAR PTICI

Newsletter