Svečana 400. izvedba na 14. rođendan Dnevnika Pauline P.

Objavljeno: 15.10.2019, u Novosti

Dnevnik Pauline P. je najdugovječnija i najgledanija dječja predstava u Hrvatskoj, a u proteklih 14 godina pogledalo ju je 80 tisuća malih gledatelja.

Gradsko kazalište Žar ptica u petak 25. listopada u 11:30 h bit će u znaku brojeva 400 i 14. Naime, taj dan veliki tinejdžerski hit Dnevnik Pauline P. prema romanu Sanje Polak i u režiji Snježane Banović, svečano izlazi pred publiku po veliki 400. put i to na svoj 14. rođendan. Paulina P. je svojevrsni hrvatski pandan Adrianu Moleu, nesumnjivo jedna od najpopularnijih junakinja dječje literature. Predstava govori o zgodama desetogodišnje male brbljivice, koja svojim oštrim perom u dnevnik zapisuje svoje i tuđe životne situacije.
Kao što svih dosadašnjih 399 puta, predstava završava slatkom porukom “Voli vas vaša Paulina P.” tako i publika istom mjerom uzvraća ljubavlju.
Da su djeca zavoljela Paulinu P. i na sceni kazališta Žar ptica potvrđuje više od 80.000 gledatelja koliko ju je vidjelo od premijerne 2005. godine, do danas.
Paulina P. svake se godine odigra oko 28 puta, te je u svakoj kazališnoj sezoni u proteklih 14 godina, pogleda oko 5.600 gledatelja. Ove brojke potvrđuju da je riječ o najdugovječnijoj i najgledanijoj dječjoj predstavi u Hrvatskoj.

U naslovnoj ulozi i u ovoj 400. toj izvedbi bit će Gorana Marin. Ulogu mame igra Vesna Ravenšćak Lozić, tata je Hrvoje Zalar, učitelj je Drago Utješanović, dok prijatelje iz razreda
igraju Ana Marija Vrdoljak i Ante Krstulović. Tijekom godina mijenjale su se generacije djece, ali i glumci na sceni. Predstavi su svoj glumački doprinos u nekoliko sezona igranja dali još i Zoran Pribičević, Žana Bumber, Šime Bubica, Mitja Smiljanić i Marija Šegvić.

Program predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Premijerna predstava

Poklon bon

ROĐENDAN U ŽAR PTICI

Newsletter