Predstave GK Žar ptica djeci Hrvata u Vojvodini

Objavljeno: 31.05.2019, u Novosti

GK Žar ptica, provodi projekt izvođenja predstava temeljenih na književnom predlošku hrvatskih autora, djeci Hrvata koji žive izvan RH, u Srbiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Austriji kao i Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Početkom lipnja prve ćemo posjetiti Vojvođanske Hrvate u Sonti, Subotici i Monoštoru.

Cilj projekta je ostvarenje zajedničke želje da djeca Hrvata koja generacijama žive izvan granica RH, čuju živu hrvatsku riječ na sceni, baziranu na književnom predlošku hrvatskih autora i u izvođenju profesionalnih glumaca. Tako bi vidjeli i što njihovi vršnjaci u Hrvatskoj gledaju u kazalištu za djecu. Potreba je itekakva jer u Vojvodini više od 10 godina nije gostovalo nijedno profesionalno dječje kazalište iz Hrvatske.

Za djecu Vojvođanskih Hrvata, i to u Sonti, Subotici i Monoštoru izvest ćemo tri predstave “Dnevnik Pauline P.”, prema djeci omiljenom tinejdžerskom romanu Sanje Polak, u režiji Snježane Banović, koju djeca u osnovnoj školi čitaju kao obveznu lektiru. Dnevnik Pauline P. govori o Paulini, učenici trećeg razreda, koja svom dnevniku povjerava što joj se sve zanimljivo dešava u životu, doma i u školi…

Igraju: Gorana MarinHrvoje ZalarZoran PribičevićAna Marija VrdoljakAnte Krstulović i Vesna Ravenšćak Lozić.

Predstave su na programu 4., 5. i 6. lipnja.

Program predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Premijerna predstava

Poklon bon

ROĐENDAN U ŽAR PTICI

Newsletter