“Nije sam onaj koji ima prijatelja” DONATORSKA PREMIJERA MJUZIKLA DIVAN BOŽIĆ 2.12. u 12.30 h

Objavljeno: 20.11.2018, u Novosti

U GK Žar ptica završne su pripreme božićnog mjuzikla Divan Božić i velikog donatorskog projekta “Nije sam onaj koji ima prijatelja” kojim ćemo pomoći Udruzi Hrabri telefon. Prema tekstu Vesne Ravenšćak Lozić, glazbu je napravio Bojan Jambrošić, koji uz ansambl kazališta Žar ptica Dunju Fajdić, Marka Hergešića, Petra Atanasoskog, Zorana Pribičevića i Vesnu Ravenšćak Lozić, igra glavnu ulogu.

Mjuzikl režira poznati mladi redatelj Robert Bošković, koreografkinja je Tihana Strmečki a glazbena pedagoginja i asistentica redatelja Iva Bardun.

Divan Božić bio bi sasvim običan božićni mjuzikl da u njemu nije jedan mali unikatni krpeni psić, izrađen u krojačkoj radionici GK Žar ptica prema zamisli kostimografa i scenografa predstave Patricia Alejandra Aguera. Mali ručno izrađen psić nositelj je humanitarne priče, koji svim srcem poziva na pravi smisao božićnog darivanja.

Sve koji dođu na donatorsku premijeru Divnog Božića, u nedjelju 2.12. u 12:30 h, ansambl predstave GK Žar ptica pozvat će da nekom njima posebnom, kupe jednog takvog psića, darujući pritom Hrabri telefon.

A kako je psić upao u priču? Okosnicu Divnog Božića čini patuljak Boris koji neposredno pred polazak Djeda Mraza na daleki put, uništi sve igračke iz njegove radionice… Njegov bijes je nestao kad mu je pod ruku došao krpeni mali psić, koji je odisao uspomenama. Bila je to prva igračka koju mu je prije puno godina Djed ostavio pod bor u njegovom malom domu, njemu posebna i najdraža. Kako bi spasio stvar, vilenjak Saša dolazi na ideju da se udruže i naprave tisuće takvih psića, kako bi sva djeca svijeta ovog Božića dobila dar koji će im isto tako biti poseban…

Kazališna radionica radit će tijekom prosinca punom parom. :)

Program predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Premijerna predstava

Poklon bon

ROĐENDAN U ŽAR PTICI

Newsletter