NAJAVA SEZONE 2018. / 2019. U GK ŽAR PTICA

Objavljeno: 29.08.2018, u Novosti

Gradsko kazalište Žar ptica za 2018. /2019. priprema tri nova naslova.

U rujnu Žar ptica postaje Liliput, a Bijenička 97 mjesto na kojem će se nakon doživljenog brodoloma probuditi najpoznatiji engleski mornar GULLIVER, iz legendarnog dječjeg romanu Jonathana Swifta Gulliverova putovanja.
Gulliver se budi nasukan na dalekoj i nepoznatoj obali. Nakon prvotnog šoka prilagođava se novom načinu života, upoznaje kulturu, politiku, jezik i običaje zemlje Liliput koju razdiru ratovi i svađe. Fantastični putopis o pomorcu koji na svoje putovanje u Liliput kreće prije više od tri stoljeća (1699.), oštra je satira tadašnjeg engleskog društva, koja ni danas ne gubi na aktualnosti. Priča o drugačijem, velikom čovjeku u svijetu malenih, govori o sveprisutnim problemima neprihvaćanja i nerazumijevanja svega onog što je različito i nepoznato …
Predstavu režiraju Saša Božić i Ksenija Zec prema dramaturškom predlošku Nikoline Bogdanović. Premijera 28. rujna 2018.

Početkom prosinca Žar ptica ulazi u predbožićno vrijeme premijerom mjuzikla DIVAN BOŽIĆ, koji će prema tekstu Vesne Ravenšćak Lozić i na glazbu Bojana Jambrošića režirati Robert Bošković. Na sjevernom polu je radno i užurbano. Djed i Baka Mraz sa svojim se timom vilenjaka pripremaju za još jednu Badnju noć u kojoj će Djed obići svijet i usrećiti milijune djece. No, vilenjak Boris ljubomoran na glavnog Djedovog pomoćnika Ota, za kojeg misli da živi savršen život, odluči kako ovaj Božić Otu i neće biti baš savršen…..
Premijera 2. prosinca 2018.

U veljači se selimo u Berlin, u priču TONČEK I TOČKICA Ericha Kästnera, jednog od najcjenjenijih njemačkih pisaca za djecu.
Prije gotovo devedeset godina Kästner u svom romanu opisuje dva usamljena djetinjstva. Točkica ima sve, ali nažalost nema iskrene roditeljske pažnje i prilike za zajedničko obiteljsko druženje. Tonček, pak nema baš ništa osim ljubavi i brige za majku. Priča je to o djeci iz različitih socijalnih sredina, koji će svojom djetinjom iskrenošću i plemenitošću jedno u drugome prepoznati srodnu dušu.
Ovaj Kästnerov klasik jedan je od prvih realističnih urbanih romana za djecu koji govori o jazu između bogatih i siromašnih, ali i snazi prijateljstva, koja nadilazi sve zapreke.
Dramaturg je Dubravko Mihanović, redateljica Anja Maksić Japundžić.
Premijera ožujak 2019.

Program predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Premijerna predstava

Poklon bon

ROĐENDAN U ŽAR PTICI

Newsletter