NA JESEN NOVA PREDSTAVA

Objavljeno: 28.06.2019, u Novosti

Sve češći i nikad dokraja iskorijenjen problem vršnjačkoga nasilja nažalost pogađa djecu više nego što mislimo, a pritom žrtva ili počinitelj može postati bilo tko. Kolege iz školskih klupa, kvartovsko društvo s klupice u parku, braća i sestre, bratići i sestrične, prijatelji i poznanici, prijatelji prijatelja i poznanici poznanika – svi se oni mogu naći s jedne ili s druge strane začaranog kruga bullyinga. Kako se zaštititi? Kako se suočiti s problemom? I kakav je osjećaj kada se nađeš na meti, i to onih koji su ti najbliži?

S druge strane svi želimo da nam djeca odrastaju u poticajnoj zajednici u kojoj će svatko naći svoje mjesto i biti sretan. Djeca to zaslužuju, a na odraslima je obveza da im u tome pomognu. I kazalištu za djecu, kao značajnom dijelu zajednice obveza i odgovornost je javno progovoriti o ovom problemu i pripomoći ustanovama koje se bave radom s djecom u rješavanju i prevenciji međuvršnjačkog nasilja.

Zato je od jeseni, premijerno od 27. rujna, na repertoaru GK Žar ptica predstava radnog naslova Ako kažeš, gotov si!, koju prema tekstu Dine Vukelić, režira Krešimir Dolenčić. Predstava nastaje u suradnji s Poliklinikom za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Program predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Premijerna predstava

Poklon bon

ROĐENDAN U ŽAR PTICI

Newsletter