SEZONU OTVARAMO S PREDSTAVOM O VRŠNJAČKOM NASILJU

Objavljeno: 28.06.2019, u Novosti

Sve češći i nikad dokraja iskorijenjen problem vršnjačkoga nasilja nažalost pogađa djecu više nego što mislimo, a pritom žrtva ili počinitelj može postati bilo tko. Kolege iz školskih klupa, kvartovsko društvo s klupice u parku, braća i sestre, bratići i sestrične, prijatelji i poznanici, prijatelji prijatelja i poznanici poznanika – svi se oni mogu naći s jedne ili s druge strane začaranog kruga bullyinga. Kako se zaštititi? Kako se suočiti s problemom? I kakav je osjećaj kada se nađeš na meti, i to onih koji su ti najbliži?

S druge strane svi želimo da nam djeca odrastaju u poticajnoj zajednici u kojoj će svatko naći svoje mjesto i biti sretan. Djeca to zaslužuju, a na odraslima je obveza da im u tome pomognu. I kazalištu za djecu, kao značajnom dijelu zajednice obveza i odgovornost je javno progovoriti o ovom problemu i pripomoći ustanovama koje se bave radom s djecom u rješavanju i prevenciji međuvršnjačkog nasilja.

Zato započinjemo sezonu predstavom Ako kažeš, gotov si!, koju prema tekstu Dine Vukelić, režira Krešimir Dolenčić. Premijerno od 27. rujna na daskama Žar ptice. Predstava nastaje u suradnji s Poliklinikom za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Program predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Premijerna predstava

Poklon bon

ROĐENDAN U ŽAR PTICI

Newsletter