KAKO JE TATA OSVOJIO MAMU NA GAVRANFESTU U PRAGU

Objavljeno: 04.10.2019, u Novosti

Od 7. do 12. listopada 2019. godine, u Pragu će se održati deseti GavranFest, međunarodni kazališni festival posvećen hrvatskom književniku Miri Gavranu.

Na njemu će ove godine sudjelovati kazališta iz šest zemalja: Češke, Slovačke, Albanije, Srbije, Mađarske i među njima Gradsko kazalište Žar ptica kao predstavnik Hrvatske.

GK Žar ptica u subotu 12. 10. u 12 sati u kazalištu Na Pradele izvest će našu najizvođeniju predstavu Kako je tata osvojio mamu, prema istoimenom Gavranovom romanu za djecu, u režiji Slađane Kilibarde.

Igraju Ugo KoraniGorana MarinBerislav TomičićMirela BrekaloAna Marija VrdoljakAnte Krstulović i Veronika Mach.

GavranFest, na kome se izvode isključivo drame i komedije hrvatskog književnika Mire Gavrana, pokrenut je 2003. godine u gradu Trnavi u Slovačkoj. Domaćinstvo Festivala preuzima potom Krakov u Poljskoj i konačno Prag od 2016., s tim da je u veljači ove godine održano još jedno izdanje GavranFesta u Augsburgu u Njemačkoj. Gavran je najizvođeniji i najprevođeniji hrvatski pisac i jedini živući pisac u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, a koji se odražava u četiri zemlje izvan njegove domovine.

Program predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Premijerna predstava

Poklon bon

ROĐENDAN U ŽAR PTICI

Newsletter