Indijanska priča 2. ožujka premijerno u Žar ptici

Objavljeno: 22.02.2018, u Novosti

“Ponašajte se dobro prema Zemlji, ona vam nije dana od vaših roditelja, nego je posuđena od vaše djece. Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece” (indijanska poslovica)

Legende iz života sjevernoameričkih Indijanaca na sceni Žar ptice, ispričane kroz četiri godišnja doba, bit će i prvo takvo uprizorenje na hrvatskoj sceni uopće u režiji Saše Broz. Tekst je napisala Zinka Kiseljak. U ulozi poglavice pripovjedača glumački ansambl predvodi Ranko Zidarić kojem je ovo prva predstava u dječjem kazalištu.

Prema legendama sjeverno američkih Indijanaca, Indijansku priču je napisala Zinka Kiseljak, koja o predstavi kaže:

“U našoj predstavi plemenski mudrac Iagoo otkrit će mladim članovima plemena, ali i našim gledateljima, kako su sve stvari u prirodi duboko međusobno povezane. Ljubav, hrabrost, skromnost, požrtvovnost, poštenje i istinsko razumijevanje svih promjena u prirodi, temelj su dobrog i sretnog života svakog čovjeka”.

Scenografiju su napravile Ana Martina Bakić i Ivana Knez, kostime Marita Ćopo, koreografiju Blaženka Kovač Carić, a glazbu Borna Šercar. Uloge tumače: Ranko Zidarić, Ante Krstulović, Zoran Pribičević, Amanda Prenkaj, Petar Atanasoski, Domagoj Janković i Lucia Stefania Glavich Mandarić.

Program predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Premijerna predstava

Poklon bon

ROĐENDAN U ŽAR PTICI

Newsletter