“DRUŽBA PERE KVRŽICE” POBJEDNIK REVIJE 100+

Objavljeno: 17.11.2015, u Novosti

02S_1406Predstavom Reumatični kišobran danas je završena Revija najuspješnijih hitova Gradskog kazališta Žar ptice, koji su u proteklih 15 godina odigrani 100, 200, 300 i više puta. Na reviji simboličnog naziva 100+, koja je započela 9.11., izvedeno je 10 naslova, od kojih se publika najviše razveselila ponovnim izvedbama starih hitova koji inače nisu više na repertoaru. Svakodnevno su pred prepunim gledalištem u Žar ptici igrale po dvije izvedbe.

Osim spometunog Reumatičnog kišobrana na Reviji 100+ izvedeni su još: Dnevnik Pauline P., Mačak u čizmama, Sasvim sam popubertetio, Vesela Bajkovnica, Ti i ja mali medo, Čudesni svijet brojeva i Družba Pere Kvržice.

Dječji žiri sastavljen od učenika iz OŠ Jordanovac, OŠ Remete i OŠ Antuna Gustava Matoša, nakon svih odgledanih predstava odlučili su da je “Družba Pere Kvržice” praizvedba slavnog romana Mate Lovraka u režiji Olivera Frljica – pobjednik Revije 100 +.

Više od 160 puta od premijere do danas, razigranu Družbu na sceni su odigrali: Zoran Pribičević, Andrej Dojkić, Sven Madžarević, Berislav Tomičić, Drago Utješanović, Ante Krstulović, Bruno Kontrec, Tomislav Krstanović Gorana Marin i Amanda Prenkaj.

Revijom 100+ Žar ptica je obilježila najveće uspješnice u proteklom 15 godišnjem iznimno plodnom mandatu ravnateljice Marije Sekelez.

Program predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Premijerna predstava

Newsletter