DNEVNIK PAULINE P. U NEDJELJU SLAVI 450. IZVEDBU

Objavljeno: 10.06.2022, u Novosti

Dnevnik Pauline P. je jedna je od najdugovječnijih i najgledanijih dječjih predstava u Hrvatskoj, u proteklih 17 godina pogledalo ju je 90 tisuća malih gledatelja.

GK Žar ptica na matineji u nedjelju će biti u znaku velikih brojeva. Naime, veliki tinejdžerski hit Dnevnik Pauline P. prema romanu Sanje Polak i u režiji Snježane Banović, svečano izlazi pred publiku po 450. put.

Pauline P. je svojevrsni hrvatski pandan Adrianu Moleu i nesumnjivo jedna od najpopularnijih junakinja dječje literature, koja govori o zgodama desetogodišnje male brbljivice, koja svojim oštrim perom u dnevnik zapisuje svoje i tuđe životne situacije. Da su djeca zavoljela Paulinu P. i na sceni kazališta Žar ptica potvrđuje više od 90.000 gledatelja koliko ju je vidjelo od premijerne 2005. godine, do danas.
U naslovnoj ulazi i u ovoj 450 -oj izvedbi je Gorana Marin. Ulogu mame igra Vesna Ravenšćak, tata je Hrvoje Zalar, a učitelja igra Drago Utješanović. Prijatelji iz razreda su
Ana Marija Vrdoljak/Iskra Jirsak i Ante Krstulović/Bogdan Ilić. Tijekom godina mijenjale su se generacije djece, ali i glumci na sceni. Predstavi su svoj glumački doprinos u nekoliko sezona igranja dali još i Zoran Pribičević, Žana Bumber, Šime Bubica, Mitja Smiljanić, Dunja Fajdić i Marija Šegvić.

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter