DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA, GK Žar ptica po prvi put gostuje u Rusiji

Objavljeno: 09.05.2019, u Novosti

U sklopu projekta Dječje kazališta bez granica GK Žar ptica po prvi put gostuje u Rusiji.
Na poziv Državnog dječjeg kazališta Theater at the Narva Gates, 17. svibnja u Sankt Peterburgu će biti izvedena predstava Kako živi Antuntun.

Gradsko kazalište Žar ptica inicijator je novog projekta međunarodne kulturne razmjene “Dječje kazalište bez granica” kojim se želi poticati susrete dječjeg kulturnog stvaralaštva različitih zemalja svijeta, sa svim svojim specifičnostima. S obzirom na to da se radi o mladoj publici primarni cilj projekta je brisati granice, stvarati prijateljstva i poticati prihvaćanje različitosti, kako bi djeca i mladi što aktivnije sudjelovali u stvaranju nekog novog tolerantnijeg društva. Cilj projekta je afirmirati hrvatsku kazališnu umjetnost i književnost u inozemstvu, ali i promovirati stvaralaštvo za djecu drugih zemalja u Hrvatskoj.

Da je projekt GK Žar ptica Dječje kazalište bez granica, s radošću i interesom prihvaćen od brojnih dječjih kazališta diljem svijeta govori činjenica da nakon prvog gostovanja u Turskoj u veljači ove godine, Žar ptica po prvi put odlazi i u Rusiju. Na poziv Državnog dječjeg kazališta Theater at the Narva Gates u Sankt Peterburgu će biti izvedena predstava Kako živi Antuntun. Ante Krstulović će sasvim neobičnog Antuntuna iz poznate pjesme Grigora Viteza u režiji Helene Petković, igrati 17. svibnja u 10:00 i 13:00 h.

Podržavajući različitost u svakom smislu, ciljevi ovog projekta puni smisao dobivaju na humanitarnim predstavama kao što su i ove dvije izvedbe Antuntuna. Naime, u Sankt Peterburgu se cijeli tjedan provodi akcija “Integracija djece s posebnim potrebama u kazalište”, tako da će i naš Antuntun biti dijelom ove ruske humanitarne priče. Svi mali gledatelji poznatu hrvatsku dječju pjesmu tijekom predstave slušat će u prijevodu na ruskom.

Program predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Premijerna predstava

Poklon bon

ROĐENDAN U ŽAR PTICI

Newsletter