Četiri nova naslova u sljedećoj sezoni

Objavljeno: 22.09.2015, u Novosti

Gradsko kazalište Žar ptica od 1. siječnja do 1.rujna 2015, izvelo je ukupno 158 predstava,od čega 2 premijere i 19 repriznih naslova. U sljedećoj sezoni 2015/2016 očekuju nas četiri nove predstave. Prva premijera bit će slavni Pinokio C. Collodija u režiji Želimira Mesarića, 1. listopada 2015. god, a iza toga će uslijediti tri podjednako zanimljiva naslova.

Gradsko kazalište Žar ptica  sezonu  2015/2016. otvara premijerom slavnog romana PINOKIO,  Carla Collodija, u režiji i dramaturškoj obradi Želimira Mesarića. Pinokio je  doživio brojna filmska i kazališna uprizorenja, a na sceni Gradskog kazališta Žar ptica preobrazbu zločestog lutka u pravog i dobrog dječaka,  prvi put ćemo vidjeti na svečanoj premijeri 1. listopada u 19 sati. Pinokijevoj magičnoj transformaciji kojoj su  roditeljskom brigom i toplinom najviše pridonijeli majstor Geppetto i Vila, Collodi poručuje da samo ljubav može pokrenuti svijet i učiniti ga sretnim.

U nastavku sezone kazalište u Bijeničkoj 97, producirat će još tri premijere.

Prva od njih koja slijedi  u veljači 2016. bit će  znakovita i simbolična naslova BAJKA O ŽAR PTICI. Predstava utemeljena  na  legendi o Žar ptici ili Ptici Feniksu koja se vječno rađa  autorski je projekt (tekst, dramaturška obrada i režija) Ivice Boban.  Okosnica priče je najmlađi  kraljev sinu, kojeg svi smatraju glupim i kojeg zlostavljaju njegova dva starija brata. On snagom svoje dobrote, blagosti i intuicije jedne noći ugleda Žar pticu u  njenoj punoj ljepoti. Žar ptica  mu pokloni tri zlatna pera i  povede ga na čudesno putovanje spoznaje i sazrijevanja, na kojem ga hrabri da ne posustaje i potiče kako svojom maštom može ostvariti sve. Na kraju putovanja  navede ga, da je prepozna i u sebi samome i da pronađe prekrasnu morsku djevojku. Od tada ljubav, Žar ptica, ljepota i sreća zauvijek ostanu s njim.

Sljedeća premijera planirana u  rujnu 2016. god. je ZVIŽDUK S BUKOVCA, klasični roman za djecu Zvonimira Milčeca,u režiji Marija Kovača, i u dramaturškoj obradi Ane Prolić.

Priča je to o nestašnom djetinjstvu i avanturama skupine dječaka, na Bukovcu dobro znanom zagrebačkom brijegu. Oni su učenici petog razreda koji se uvijek sastaju kod križanja Gornjeg Bukovca. Tu su i debeli trgovac Špoljarić, Gizina obitelj i jedna nepravedna optužba za krađu. Stari razrednik Deščak, koji je rekao kako u životu sve treba znati, pa tako i zviždati, odaslao je antologijski zvižduk s nekog davnog, sada već nestalog Bukovca. Ovom predstavom se i prisjećamo djela Zvonimira Milčeca i  odajemo počast književniku čiji će likovi po prvi put zaživjeti na sceni jednog kazališta u gradu koji je toliko volio.

DURICA, Ivice Bednjanca, u režiji Renate Carola Gatica, prema dramaturškom predlošku Dunje Fajdić  treći je premijerni naslov planiran za studeni 2016.

Durica je najmlađi lik Ivice Bednjanca, jednog je od najproduktivnijih hrvatskih autora stripa svih vremena. stvoren za najmanju publiku.  Nestašna i simpatična sedmogodišnja djevojčica Durica,  ima prijatelje Bibija i Dodu, a ljubomorna je na Lelu u koju je zaljubljen Bibi. Kao što joj i ime govori, Durica se često duri, a ponekad i viče. Danas, kada je svjetski strip polazište velikih filmskih hitova, hrvatska stripovska baština djeci je gotovo nepoznata. Kratka forma raznih situacija u kojima se zatiču Durica i njezini prijatelji svojevrstan je bon-ton za djecu.

Program predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Premijerna predstava

Newsletter