Novosti

AMANDI PRENKAJ NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA!

Iskrene čestitke našoj Amandi na osvojenoj nagradi za najbolje glumačko ostvarenje u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade, ženska uloga.
Nagradu je osvojila za ulogu u predstavi Ako kažeš, gotov si! prema tekstu Dine Vukelić i u režiji Krešimira Dolenčića.

U ime cijele ekipe kazališta i autorskog tima predstave, čestitamo od srca!

Saznaj više

Objavljeno: 25.11.2020

Otkazane izvedbe Ako kažeš, gotov si! i Hoću – Neću

Dragi posjetitelji,

nažalost otkazane su izvedbe u petak, 20.11. u 17:55 h Ako kažeš, gotov si! i nedjelja, 22.11. u 11 h Hoću – Neću.

U nedjelju, u istom terminu igrat će predstava Kako živi Antuntun. Ulaznice u prodaji na ulaznice.hr

Hvala na razumijevanju!

Saznaj više

Objavljeno: 19.11.2020

Nagrade na 23. Assiteju – ASSITEJ ONLINE NOW

S veseljem javljamo da u rukama držimo dvije nagrade na ovogodišnjem 23. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej koji se po prvi puta održao online. Nagrade su osvojile Dina Vukelić za najbolji dramski tekst Ako kažeš, gotov si!Nataša Kopeč za najbolje glumačko ostvarenje – ženska uloga, u istoj predstavi.

Iskrene čestitke Dini, Nataši i cijeloj ekipi predstave, kao i svim nagrađenima.

Saznaj više

Objavljeno: 13.11.2020

Amandi Prenkaj nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta

I ove godine naša Amanda Prenkaj zaradila je nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta 2020. i to za najbolje glumačko ostvarenje u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade, ženska uloga. Nominirana je za ulogu u predstavi Ako kažeš, gotov si! prema tekstu Dine Vukelić i u režiji Krešimira Dolenčića.

Iskrene čestitke našoj Amandi i svim nominiranima.

Saznaj više

Objavljeno: 11.11.2020

ONLINE SRIJEDA – MALAC KOMALAC

11.11. u 19 h emitirat ćemo na video platformi Vimeo prvi nastavak radioigre Malac komalac. Nastavlja se svake sljedeće srijede.

Prema tekstu Zorana Pongrašića i u dramatizaciji Ane Đokić, Lawrence Kiiru režirao je radioigru za najmlađe Malac komalac, Legenda o jednom komarcuBesplatan link dostupan je od srijede, 11.11. u 19 h ovdje

Slušamo se i #VoliVasVašaŽarPtica

Saznaj više

Objavljeno: 10.11.2020

Tonkica Palonkica Frr, In memoriam Mladen Kušec

4.11. u 19 h emitirat ćemo potpuno besplatno kao početak projekta Online srijede u Žar ptici, na video platformi Vimeo našu predstavu Tonkica Palonkica Frrr u sjećanje na dragog nam Mladena Kušeca. Predstavu pogledajte ovdje. Udobno se smjestite s djecom u svom dnevnom boravku i uživajte u ovoj maloj srećonoši!

Saznaj više

Objavljeno: 04.11.2020

Održan prvi live stream iz Žar ptice

15. listopada održala se svečana premijera u dvorani, a ujedno i naša prva online premijera predstave Vesne Kosec-Torjanac HOĆU – NEĆU u režiji Dubravka Torjanca.

Zbog epidemioloških mjera kapacitet dvorane je bio smanjen pa su tako svi oni koji nisu bili s nama u dvorani, po prvi puta imali priliku pratiti live stream iz naše dvorane na You Tube kanalu Gradskog kazališta Žar ptica.

Saznaj više

Objavljeno: 06.10.2020

Kameni svatovi u sklopu Malog Marulića, 1.10.

13. Festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić održava se u ponešto izmijenjenom obliku. Novi termin je od 28.9. do 3.10., a naša selektirana predstava KAMENI SVATOVI, Augusta Šenoe u režiji Frane Marije Vranković igrat će u Žar ptici.

Predstava je na programu 1.10. (četvrtak) u 18 h. Izvedba će biti besplatna i ulaznice možete preuzeti neposredno prije predstave na blagajni kazališta. Budite dio ove jedinstvene prilike da splitski Festival gledate u Zagrebu.

Saznaj više

Objavljeno: 25.09.2020

Radioigra Malac Komalac uskoro u online srijedi

⁄ Malac Komalac u radioigri za djecu ⁄

Premijera predstave Malac Komalac  zbog epidemiološke situacije odgađa se do daljnjeg.

U međuvremenu, autorska ekipa snimila je radioigru prema tekstu i songovima iz predstave, koja će uskoro biti dostupna online srijedom.

Saznaj više

Objavljeno: 07.09.2020

COVID-19 informacije

Dragi posjetitelji Gradskog kazališta Žar ptica!

Nastavno na epidemiološku situaciju vezanu uz širenje SARS-CoV-2 virusa i bolesti COVID-19, obavještavamo Vas da smo pojačali higijenske i sigurnosne standarde u kazalištu.

Sukladno svim preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a s ciljem zaštite posjetitelja i djelatnika kazališta, molimo sve da se pridržavaju sljedećih uputa:

Saznaj više

Objavljeno: 01.09.2020

Program predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Premijerna predstava

Poklon bon

ROĐENDAN U ŽAR PTICI

Newsletter