18. međunarodni Naj, naj, naj festival 4.-8. travnja 2018.

Objavljeno: 09.03.2018, u Novosti

Ove godine 18. međunarodni Naj, naj, naj festival postaje punoljetan.  U pet festivalskih dana vidjet ćemo 9 najboljih dječjih predstava iz zemlje i 4 iz inozemstva, prema izboru selektorice Festivala, dramaturginje Željke Turčinović.

Naj, naj, naj festival utemeljen je 2000. godine s namjerom da najbolje predstave svih dječjih kazališta iz Hrvatske prikažu u Zagrebu za vrijeme školskih praznika, i to besplatno.

Od 2007. kada je postao međunarodni Naj, naj, naj festival ugostio je brojna kazališta iz Europe i svijeta i to iz Japana, Južne Koreje, Izraela, Italije, Njemačke, Belgije, Danske, Poljske, Francuske, Bugarske, Srbije, Sovjetske Republike Jakutske, Litve, Švicarske, Nizozemske, Finske i Slovenije.

Ove godine, pored kazališta domaćina Žar ptice, svoje najbolje predstave izvest će GK Trešnja, DK B. Mihaljević iz Osijeka, KD Pinklec i LOFT, Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak, ZeKaeM, Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar te Kazalište Prijatelj. U inozemnoj konkurenciji predstavit će se Pozorište Boško Buha iz Srbije, Roseland musical iz Španjolske, Sankt Peterburg državno kazalište za djecu iz Rusije te La Baracca-Testoni Ragazzi iz Italije.

Festivalske predstave izvode se u kazalištu Žar ptica i u drugim kazališnim dvoranama u Zagrebu.

Osobitost festivala je da su sve predstave besplatne. Na taj način svakom djetetu je omogućeno da školske praznike provede u kazalištu, uživajući u najboljim domaćim i stranim predstavama.

Sve predstave prati Stručni ocjenjivački sud, koji najboljima u 10 kategorija na zatvaranju Festivala dodjeljuje nagrade Zlatne Žar ptice.

Rezervacije nisu moguće. Besplatne ulaznice se podižu na blagajnama kazališta gdje se igra sat vremena prije početka predstave.

Raspored festivalskih predstava (PDF)

Program predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Premijerna predstava

Poklon bon

ROĐENDAN U ŽAR PTICI

Newsletter