Novosti

KAZALIŠNA SEZONA 2022./23.

Gradsko kazalište Žar ptica novu sezonu posvećuje mladim kreativnim snagama.

Sezonu otvaramo 29. rujna u 19:00 premijerom Andersenove Djevojčice sa šibicama, u režiji i adaptaciji Tamare Damjanović.

Saznaj više

Objavljeno: 09.09.2022

Rođendani u Žar ptici

Vratili su se rođendani u Žar ptici uz nezaboravan doživljaj – gledanje jedne od predstava s našeg repertoara koja se nalazi na rasporedu te party u moderno uređenom prostoru ŠRD Kozjak (u dvorištu kazališta) uz vodstvo animatorice ili animatora.

Za sve informacije javite se na broj 01/ 2347 855 ili na e-mail marketing@zar-ptica.hr

Saznaj više

Objavljeno: 06.09.2022

Dobrodošli u Žar pticu

Besplatnom predstavom Mama, ja sam pozelenio!4. rujna u 11 sati priređujemo tradicionalnu dobrodošlicu prvoškolcima.
Ulaznice se preuzimaju 1 sat prije početka predstave. Rezervacije nisu moguće.

Saznaj više

Objavljeno: 30.08.2022

MINI TURNEJA ZA KRAJ SEZONE

Na ovogodišnjem 62. Međunarodnom Festivalu djeteta u Šibeniku 24. lipnja u 21 sat na Ljetnoj pozornici, GK Žar ptica izvodi mjuzikl Mama, ja sam pozelenio!

Već sutradan 25. lipnja u 11 sati, s predstavom Princeza na zrnu graška dolazimo u Knin.

Saznaj više

Objavljeno: 24.06.2022

DNEVNIK PAULINE P. U NEDJELJU SLAVI 450. IZVEDBU

Dnevnik Pauline P. je jedna je od najdugovječnijih i najgledanijih dječjih predstava u Hrvatskoj, u proteklih 17 godina pogledalo ju je 90 tisuća malih gledatelja.

Ove nedjelje (12.6.) u 11 h na matineji sve je u znaku velikih brojeva. Naime, veliki tinejdžerski hit Dnevnik Pauline P. prema romanu Sanje Polak i u režiji Snježane Banović, svečano izlazi pred publiku po 450. put. Ulaznice u prodaji na www.ulaznice.hr

Saznaj više

Objavljeno: 10.06.2022

U Žar ptici gostuje kazalište iz Skoplja

U Gradskom kazalištu Žar ptica 9. lipnja u 11 sati gostuje Dječje kazalište za djecu i mlade iz Skoplja u sklopu projekta međunarodne razmjene „Dječje kazalište bez granica”.

Predstava “Pitam se pitam, koliko sam bitan” na najbolji način potvrđuje ideju projekta. Naime, poznato djelo norveškog autora Erlenda Loea, postavila je hrvatska redateljica Slađana Kilibarda, a izvode makedonski glumci.

Saznaj više

Objavljeno: 06.06.2022

Maloj Fridi devet nagrada na tri festivala

Apsolutna pobjednica 17. izdanja međunarodnog festivala Pozorište Zvezdarište u Beogradu, s ukupno pet nagrada –  je naša Mala Frida. Ovo je ukupno deveta nagrada našoj predstavi na tri netom završena dječja festivala.

Saznaj više

Objavljeno: 06.06.2022

MALA FRIDA OSVOJILA JOŠ 5 NAGRADA

Apsolutni pobjednik netom završenog 17. izdanja međunarodnog festivala Pozorište Zvezdarište u Beogradu, s ukupno pet nagrada – je naša MALA FRIDA.

Dječji žiri proglasio je Fridu – s Amandom Prenkaj, Goranom Marin, Domagojem Ivankovićem, Markom Hergešićem, Petrom Atanasoskim i Bogdanom Ilićem – najboljom predstavom na Festivalu. Stručni žiri u sastavu Miran Hajoš, Olivera Viktorović Đurašković i Tijana Grumić je odlučio da Frida dobiva još četiri nagrade, i to za režiju Anici Tomić, za tekst Jeleni Kovačić, za najbolju glumicu Amandi Prenkaj i najboljeg glumca Domagoju Ivankoviću.

Čestitamo svim sudionicima i zahvaljujemo domaćinima Festivala, žiriju i najviše publici.

Saznaj više

Objavljeno: 28.05.2022

MALOJ FRIDI ČETIRI NAGRADE

Nakon četiri nagrade na dva domaća festivala – Malom Maruliću i Festivalu glumca – s kojih se Mala Frida vratila s nagradama za najbolju žensku ulogu Amandi Prenkaj, najbolju režiju Anici Tomić i s dvostrukom nagradom za najbolju mušku ulogu Domagoju Ivankoviću, slijedi i prvo međunarodno gostovanje.

Mala Frida sutra putuje u Beograd gdje 26. svibnja u 18 sati igra u Teatru Vuk u sklopu eminentnog dječjeg festivala Pozorište Zvezdarište.

Saznaj više

Objavljeno: 24.05.2022

OTKAZUJE SE MALA FRIDA 20.03. u 11 h

Zbog bolesti glumca otkazuje se sutrašnja izvedba predstave MALA FRIDA, 20. ožujka u 11 h.

Povrat ulaznica kupljenih preko www.ulaznice.hr i agencijskom prodajom u sustavu ulaznica.hr vraćaju se istim prodajnim kanalom, a ulaznice kupljene u kazalištu moguće je vratiti uz telefonsku najavu na broj telefona 01 2347 227 od ponedjeljka (21. ožujka) od 9:00 h.

Hvala na razumijevanju.

Saznaj više

Objavljeno: 19.03.2022

DJEČJE KAZALIŠTE BEZ GRANICA

Raspored predstava

Prodaja ulaznica

Kontakt i kako do nas

Newsletter